Simona Halep a castigat in trei seturi o partida de foc cu Andrea Petkovic si s-a calificat in sferturile turneului "Premier 5" de la Cincinnati unde o va intalni pe Anastasia Pavlyuchenkova care a beneficiat de abandonul Azarenkai. Partida a fost una pe muchie de cutit, ambele jucatoare dand impresia ca pot castiga. Momentele de dominare au alternat, fiecare revenind atunci cand adversara parea ca a pus stapanire pe joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Petkovic s-a remarcat printr-o deplasare extraordinara pe teren, lovituri puternice si o determinare fantastica, dar a aratat si numeroase carente tehnice. Jucatoarea sarbo-bosniaca-germana paraseste arena in lacrimi, dar a castigat inimile tuturor.

Simona a fost jucatoarea mai agresiva, a impus ritmul si a avut loviturile mai spectaculoase, dar a fost tradata din nou de un serviciu mediocru si de nenumarate greseli nefortate.

Un meci extrem de solicitant pentru Simona care a cerut de doua ori interventia fizioterapeutului, fapt care ne face sa ne intrebam daca jucatoarea noastra se poate recupera pana la meciul contra Anastasiei Pavlyuchenkova.

Set III

6-2 Game, set si meci. Descatusata, Simona serveste bine si castiga o partida extrem de dificila care a durat peste 2 ore si 40 de minute

5-2 Game facut cadou de Petkovic care face doua duble greseli la 40-40si Simona serveste pentru meci.

4-2 Simona isi salveaza serviciul dupa ce Petkovic a avut doua mingi de rebreak

3-2 Un meci nebun. Simona revine de la 15-40 si face breakul. Greu de anticipat desfasurarea acestei partide. Cand o jucatoare pare ca-si domina adversara, cealalta revine si preia conducerea.

2-2 Incredibil ce luptatoare este aceasta Petkovic. Jucatoarea din Germania nu a avut nicio problema sa revina si sa reuseasca rebreak-ul.

2-0 Simona reuseste breakul la capatul unui game maraton si il consolideaza castigand lejer pe propriul serviciu.

Scorul este 1-1 la seturi, Simona revenind frumos pe final de set doi si meciul intra in decisiv. Petkovic a avut o deplasare formidabila pe teren reusind sa returneze multe mingi dificile, fapt care a determinat-o pe Simona sa fie mai grabita si sa faca multe greseli nefortate. Simona a servit slab in primul set si a trimis foarte multe mingi scurte, fapt speculat promt de Petkovic care are un rever foarte puternic.

Setul II

6-4 Simona reuseste un passing-shoot superb si publicul aplauda in picioare

5-4 Petkovic ramane in set

5-3 Simona isi face serviciul, iar presiunea este acum pe umerii lui Petkovic

4-3 Publicul isi doreste un set decisiv si exulta la breakul realizat de Simona

3-3 Un serviciu mai bun pentru jucatoarea noastra

3-2 pentru jucatoarea germana care castiga greu pe propriul serviciu, dar care da dovada de o determinare maxima

2-2 Rebreak Petkovic. Un nou serviciu irosit de Simona care da impresia ca nu are antidot la jocul nemtoaicei.

2-1 Break alb pentru Halep. Petkovic acuza clar pierderea game-ul maraton anterior

1-1 Simona respira. Game incredibil de disputat. Petkovic a avut nu mai putin de 6-7 mingi de break la 40-40.

0-1 Simona este aproape de break dar Petkovic lupta admirabil pentru fiecare minge. Tribunele sunt cu Andrea, fapt ce pare sa o incomodeze usor pe Simona. Totusi, din tribune se aude mereu si "Hai Simona!"

Setul I

4-6 Din nou prea multe greseli nefortate, mingi simple ratate de Simona, iar Andrea nu rateaza sansa de a inchide setul. Meci greu pentru romanca. Totusi, Petkovic pare sub nivelul lui Mladenovic.

4-5 Petkovic. Simona pierde un game pe care l-a controlat. Un rever in fileu si doua prea lungi...plus multa graba. Presiune la serviciu pentru jucatoarea noastra

4-4 Vine si primul game castigat clar de Simona pe propriul serviciu, iar siguranta ei ne da sperante.

3-4 Petkovic loveste puternic, are o deplasare foarte buna in teren, dar pare sa faca risipa de energie. Sa speram ca acest lucru se va simti in setul urmator. Simona este jucatoarea mai agresiva care dicteaza tempo-ul jocului, dar pare deranjata de faptul ca Petkovic ii returneaza multe mingi si se grabeste sa inchida punctele.

Jucatoarea noastra pierde o minge iar microfoanele de fond capteaza un "Loveste mai mai tare"

3-3 Simona isi face serviciul fara mari probleme ajutata de primul serviciu

2-3 Petkovic isi face serviciul destul de usor si preia conducerea. Ce i-a lipsit Simonei pana acum? Primul si al doilea serviciu.

2-2 Sansa de rebreak Petkovic, dar Simona o anuleaza cu un passing superb care ingropa mingea sub fileu. Petkovic este tot mai agresiva, preia controlul punctelor si restabileste egalitatea. Nimeni nu si-a castigat serviciul pana acum

2-1 Halep reuseste din nou breakul iar din tribune se aud din nou incurajari puternice "Hai Simona, Hai Simona"

1-1 Simona a inceput in forta partida reusind doua puncte spectaculoase pe fondul unui joc agresiv cu reverul. Din pacate, serviciul si graba o tradeaza din nou pe Simona si Petkovic reuseste imediat rebreak-ul.

"A fost un meci dificil (n.r. cel cu Mladenovic). Tot timpul am jucat trei seturi cu ea si m-a batut. A fost dificil sa intru in teren impotriva ei. Stiam ca sunt obosita si ca trebuie sa fiu concentrata pentru fiecare punct si m-am descurcat destul de bine. Sunt obosita, e normal, am avut meciuri foarte grele la Toronto, cu adversare foarte bune. Am avut un singur antrenament pana la meci, dar acum ma simt mai bine, sper ca voi avea din nou o zi buna (n.r. in meciul cu Petkovic). Orice meci e un bonus pentru mine la acest turneu.

Imi place sa joc pe vant, pot sa tintesc destul de bine, dar este deranjant. Am incercat sa iau mingea foarte repede, sa lovesc tare, dar de multe ori am fost prinsa mult prea in spatele terenului, de aceea ea a castigat atatea game-uri impotriva mea" - Simona Halep.

Simona Halep vs Andrea Petkovic:

Ani: 23-27

Locul nasterii: Constanta - Tuzla, Bosnia

Inaltime: 1,68 metri - 1,80 metri

Greutate: 60 kg - 69 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/infrangeri in 2015: 37-10 vs 27-15

Victorii/infrangeri in cariera: 302-144 vs 377-219

Titluri in 2015: 3-1

Titluri in cariera: 11-6

Bani castigati in 2015: $2,531,175 vs $831,577

Bani castigati in cariera: $9,090,583 vs $5,290,799.

Intalniri directe: 4-1

2009, Bucuresti: 6-2, 7-6(2) pentru Petkovic

2013, Nurnberg: 6-3, 6-3 pentru Halep

2013, Tokyo: 7-6(4), 6-3 pentru Halep

2014, Roland Garros: 6-2, 7-6(4) pentru Halep

2014, Beijing: 7-6(4), 5-7, 7-6(1) pentru Halep.