Jucatoarea romana de tenis Patricia Maria Tig a reusit o calificare de senzatie, vineri, in semifinalele turneului WTA de la Baku (Azerbaidjan), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, dupa ce a trecut in sferturi de croata Donna Vekic, cu 6-3, 6-2, informeaza Agerpres.

Patricia Maria TigFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Tig (21 ani) a reusit cea mai buna performanta din cariera sa, intr-o ora si 16 minute, si si-a asigurat un cec de 11.500 de dolari si 110 puncte WTA, care o duc mai aproape de top 100, jucatoarea fiind acum pe locul 154 in lume.

Donna Vekic (19 ani), care in urma cu doi ani ajungea pe locul 62, la doar 17 ani, ocupa in prezent pozitia 140 in ierarhia mondiala.

Romanca a jucat in premiera pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA luna aceasta, la BRD Bucharest Open, unde s-a oprit in optimi.

In penultimul act, Tig o va infrunta pe castigatoarea sfertului dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova, principala favorita, si Kirsten Flipkens (Belgia).

In cealalta semifinala se vor intalni rusoaica Gasparian si Karin Knapp (Italia). Margarita Gasparian a trecut de compatrioata sa Evghenia Rodina, cu 6-3, 6-2, in timp ce Knapp, a doua favorita, a invins-o pe rusoaica Alexandra Panova, cu 6-2, 7-6 (4).