Monica Niculescu este prima semifinalista de la BRD Bucharest Open, favorita numarul trei a competitiei invingand-o, vineri, pe Andreea Mitu. Meciul, desfasurat pe o caldura insuportabila, a durat doua ore si patru minute, Monica impunandu-se in trei seturi, scor 4-6, 6-0, 6-2. In urmatoarea disputa, Niculescu o va intalni pe Sara Errani (favorita 1) - va fi pentru al doilea an consecutiv cand Monica se va duela in semifinalele de la Bucuresti cu principala favorita a intrecerii.

Monica Niculescu, victorioasaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Partida 100% romaneasca a inceput mai bine pentru Andreea: a reusit break-ul rapid, si-a castigat fara emotii serviciul si s-a desprins la 4-2. Din acest moment, Monica a invartit si mai mult mingea cu al sau unic slice de forehand, iar Andreeea a fost din ce in ce mai incomodata de aceasta lovitura. Niculescu a revenit, a egalat la 4, insa efortul si-a spus si la ea cuvantul: a pierdut imediat serviciul, iar Mitu a castigat primul set cu 6-4, dupa ce nu a mai avut probleme la serviciu.

Al doilea set avea sa fie unul in care Monica s-a aparat si mai bine, a returnat aproape orice si a trimis mingea acolo unde a dorit cu slice-ul inconfundabil. Mingea a sarit din ce in ce mai putin si mai imprevizibil, iar Andreea a resimtit din plin acest lucru. Pas cu pas, Niculescu a trecut la conducerea partidei din defensiva, dominand schimburile cu al sau stil unic. Mitu a gresit mult, a parut iesita total din zona de confort, iar Monica a adunat game dupa game ca o "furnicuta". Rezultatul: 6-0 pentru Niculescu si set decisiv pentru stabilirea invingatoarei.

Desi a inceput decisivul cu un break, Andreea nu a reusit sa ramana solida in joc, lucru absolut necesar impotrica unui adversar care se apara foarte bine. Monica a facut rebreak-ul si a continuat munca inceputa in al doilea set: defensiva a fost punctul sau forte, iar slice-ul cel mai bun aliat (precum in atatea meciuri). Fragilul avantaj (Andreea dadea deja semne de frustrare si de lipsa de concentrare) s-a rupt la 3-2 in favoarea Monicai, atunci cand favorita numarul trei a reusit sa castige inca o data pe serviciul adversarei. S-a facut, pe rand, 4-2, iar apoi 5-2 (Mitu a avut sansa sa revina in meci, dar a irosit o minge foarte importanta la 30-15 in favoarea ei, pe serviciul Monicai). Condusa cu 5-2 pe tabela, Andreea nu a dat semne ca ar mai crede intr-o revenire, iar Niculescu si-a urmarit pana la cap cu mare atentie planul tactic. Monica s-a calificat in semifinale, dupa ce a castigat decisivul cu 6-2.

Monica Niculescu ajunge pentru a doua oara in penultimul act al turneului de la Bucuresti, anul trecut fiind eliminata de Simona Halep (avea sa castige competitia).

In semifinale, Monica Niculescu o va intalni pe Sara Errani (Italia/N. 1).

Statistica partidei Monica Niculescu vs Andreea Mitu:

Asi: 2-0

Puncte castigate cu primul serviciu: 73%-43%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 42%-47%

Puncte de break castigate: 7/10(70%) - 3/5(60%)

Total puncte castigate: 86/147(58%) - 61/147(41%).