Andreea Mitu s-a calificat, joi, in sferturile de finala de la BRD Bucharest Open, dupa ce a castigat o partida spectaculoasa, de trei seturi, cu Sorana Carstea. Meciul care a durat doua ore si 22 de minute a impartit spectatorii de pe Arena Centrala in doua tabere, cele doua sportive fiind apreciate atat pentru tenisul jucat, dar si pentru aspectul fizic.

Andreea Mitu, in sferturi la BRD Bucharest OpenFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Andreea Mitu - Sorana Carstea 5-7, 6-2, 6-4.

Statistica partidei Carstea vs Mitu:

Asi: 0-3

Puncte castigate cu primul serviciu: 56%-58%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 36%-37%

Puncte de break salvate: 12/21(57%) - 9/16(56%)

Total puncte castigate: 97/203(47%) - 106/203(52%).

Andreea Mitu a inceput mai bine partida cu Sorana: s-a distantat la 2-0, iar dupa aspectul jocului se parea ca va castiga primul set. Carstea a revenit insa in joc: a lovit multa mai puternic de pe linia de fund si a obligat-o pe Andreea sa trimita de multe ori la limita. Cum forehand-ul a tradat-o in momentele importante, Mitu a pierdut primul set cu 7-5. A fost insa un set echilibrat, in care ambele jucatoare au facut "risipa" de lovituri spectaculoase, spre deliciul publicului.

Al doilea set l-a copiat pe primul: Andreea a facut rapid break-ul si s-a distantat, inca o data, la 2-0. De aceasta data a fost insa o alta poveste: Mitu a profitat de serviciul slab al Soranei, a mai facut un break si s-a instalat la conducerea partidei. Sorana i-a dat o mana de ajutor adversarei cu o dubla greseala la minge de break: s-a facut 5-2. Andreea a gasit liniile si a inchis setul cu multa incredere: 6-2.

Si in decisiv lucrurile au stat la fel pentru Sorana: si-a pierdut mult prea repede serviciul (a fost cea mai slaba lovitura a ei in fata Andreei), dar a putut sa revina pe tabela in special datorita returului: a "biciuit" mingea cu un forehand incredibil. La 2-2 echilibrul s-a rupt insa: Andreea a facut break-ul, iar apoi si-a consolidat avantajul de pe tabela cu un game castigat la serviciu (4-2). La scorul de 5-2, Andreea a ratat o minge de meci, iar de aici a inceput un usor moment de cadere: Sorana a venit aproape la 5-4, insa Mitu a servit cu multa incredere si a inchis pana la urma meciul (6-2).

Tot joi, Roberta Vinci (cap de serie numarul doi) si Julia Goerges (cap de serie numarul 4) au parasit competitia. Sportiva din Italia a fost invinsa de Aleksandra Krunic (6-1, 6-1), in timp ce Julia a fost depasita de Danka Kovinic (6-4, 6-7(8), 6-2).

Calificarea in sferturile de finala este recompensata la BRD Bucharest Open cu 5.900 de dolari si 60 de puncte WTA.

Program sferturi:

S.Errani (1) - A.Tatishvili

M.Niculescu (3) - A.Mitu

A.Schmiedlova (7) - D.Kovinic

P.Hercog - A.Krunic.