Tenismanul Horia Tecau a declarat luni seara, la intoarcerea in tara dupa ce sambata a castigat proba de dublu la Wimbledon alaturi de Jean-Julien Rojer, ca si-a indeplinit un vis, fiind foarte fericit sa aduca trofeul de la Wimbledon acasa. Tecau a adaugat ca acum trebuie sa isi gaseasca un alt vis, "alta motivatie ca sa merg inainte", primul pas fiind meciul din acest weekend, calificat de sportiv drept "dificil".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte fericit, sambata mi-am indeplinit un vis, am fost foarte emotionant, am trait experiente minunate", a declarat Tecau, afirmand ca "inca nu realizez ce s-a intampla, o tin intr-o petrecere de cand am castigata acea finala".

"Sunt fericit ca am reusit sa aduc acest trofeu acasa", a mai aratat Horia Tecau, aratand "ca anul acesta este anul nostru".

"A fost visul meu, acum trebuie sa imi gasesc alt vis, alta motivatie ca sa merg inainte. Primul pas este sa castiganm in acest weekend, nu e cazul sa ne uitam prea deprate, meciul de sambata este un meci dificil", a mai declarat sportivul roman.

Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 4, a castigat, sambata, turneul de la Wimbledon la dublu, dupa ce a invins in finala cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Acesta este primul titlu de dublu masculin la un Grand Slam pentru Tecau. Horia Tecau a mai castigat un titlu de Grand Slam, insa la dublu mixt, in 2012, la Australian Open. Tecau a mai jucat finala de la Wimbledon in 2010, in 2011 si in 2012, impreuna cu suedezul Robert Lindstedt, ei fiind invinsi de fiecare data de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca).

Tecau, in varsta de 30 de ani, a mai castigat la Wimbledon in 2002 si 2003 la juniori, alaturi de Florin Mergea. La Wimbledon, in acest an, Tecau si Rojer au trecut in semifinale de Mergea si indianul Rohan Bopanna.

In acest an, Tecau si Rojer s-au mai impus la competitia de la Rotterdam, dupa ce in 2014 au castigat opt turnee.