Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, nr. 1 mondial, a castigat al 6-lea titlu la Wimbledon si al 21-lea de Mare Slem din cariera, invingand-o sambata, in finala de la All England Club, pe spaniola Garbine Muguruza, cap de serie nr. 20, in doua seturi, 6-4, 6-4, intr-o ora si 22 minute, relateaza Agerpres.

Serena Williams si Garbine MuguruzaFoto: wimbledon.com

Deloc impresionata de atmosfera coplesitoare de pe Terenul Central, Garbine Muguruza a inceput foarte bine finala, obtinand rapid un break, confirmat prin propriul serviciu pana la scorul de 4-2. De aici, insa, Serena Williams a preluat conducerea ostilitatilor, impunandu-se in primul set, dupa 44 de minute, cu 6-4.

Setul al doilea parea o simpla formalitate pentru marea campioana americana, care a ajuns rapid la 5-1 in mai putin de 20 de minute de joc. Spaniola, insa, a profitat de relaxarea Serenei Williams si ajuns la 5-4. Din nou, insa, experienta si-a spus cuvantul si mezina surorilor Williams a realizat scorul simetric, 6-4, 6-4, in mai putin de o ora si jumatate de joc, in timpul caruia a reusit 12 asi.

In varsta de aproape 34 de ani (nascuta pe 26 septembrie 1981, la Saginaw, statul american Michigan), Serena Jameka Williams, nr. 1 mondial fara intrerupere din februarie 2013, a cucerit in cariera 67 de turnee, dintre care 21 de Grand Slam, la simplu, la un pas de recordul din era open al germancei Steffi Graff (22). Ea detine si 13 titluri la dublu si alte 2 la dublu mixt in aceste competitii majore. La Wimbledon s-a impus la simplu pentru a 6-a oara.

Anul acesta poate realiza cea mai importanta performanta din tenis, Marele Slem, cucerirea tuturor celor 4 turnee majore intr-un singur an, dupa ce in 2015 s-a impus la Melbourne, Roland Garros si, acum, la Wimbledon, ultimul ramas fiind Openul SUA, din toamna.

Jucatoare de mana dreapta, cu reverul cu 2 maini, atletica (1,75 m, 70 kg), Serena este profesionista de la 14 ani, din 24 septembrie 1995. Ea conduce detasat si in clasamentul premiilor din tenis.

Invinsa sa de sambata, spaniola Garbine Mugurza (21 ani), nu a castigat pana acum decat un singur titlu WTA, anul trecut, la Antipozi, in turneul de la Hobart. Pentru jucatoarea spaniola de origine venezueleana, nascuta la Caracas, a fost sambata prima sa finala de Mare Slem.

Serena Williams si Garbine Muguruza Blanco s-au mai intalnit de trei ori pana acum in circuitul WTA, americanca impunandu-se de doua ori, ultima oara anul acesta, in optimile de finala la Australian Open. Muguruza a reusit sa o invinga la randul ei pe cea mai mica dintre surorile Williams, anul trecut, in primul tur la Roland Garros.