Roger Federer a notat a 200-a saptamana consecutiva de cand este lider in ierarhia jucatorilor profesionisti de tenis. Elvetianul a devenit numarul unu mondial in februarie 2004, cand cucerea pentru a doua oara Marele Slemul de la Melbourne, si de atunci nu a mai cedat prima pozitie. Intre timp, el a doborat recordul de saptamani la rand pe primul loc, detinut de Jimmy Connors, care petrecuse 160 de saptamani in fruntea tuturor. Elvetianul a depasit si recordul tenisului de saptamani consecutive pe primul loc, detinut de germanca Steffi Graf, care condusese ierarhia fetelor timp de 186 de saptamani.

Batalia cu recordurile continua insa pentru elvetian. Intr-o ierarhie a saptamanilor pe prima pozitie, nu neaparat consecutive, Federer se afla pe locul al patrulea, dupa Pete Sampras, care a stat pe locul intai timp de 286 de saptamani. Americanul este urmat de Ivan Lendl (270 de saptamani) si Jimmy Connors (268 de saptamani).

In perioada cand a condus clasamentul tenismenilor, Federer a castigat 41 de titluri in circuitul ATP, in 65 de turnee la care a participat. Recordul sau in aceste 200 de saptamani este de 304 victorii si doar 24 de infrangeri.

In 2008, elvetianul ar putea dobori alte noi recorduri. Daca va castiga trei dintre cele patru turnee de Grand Slam ale anului, l-ar depasi pe Pete Sampras la numarul de titluri de Mare Slem. Federer a castigat 12 astfel de turnee, Sampras are 14. Pentru anul viitor, elvetianul si-a propus si doua obiective greu de atins pana acum in cariera sa: castigarea in premiera a turneului de la Roland Garros, singurul Mare Slem care ii lipseste din palmares, si cucerirea medaliei de aur la Olimpiada de la Beijing.