La putin timp dupa despartirea de Victor Ionita (cu care a lucrat incepand cu finalul lui 2014), Simona Halep a anuntat, prin vocea managerului Virginia Ruzici, ca va avea doi antrenori la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului (va incepe pe 29 iunie).

Simona Halep, la WimbledonFoto: wimbledon.com

"Simona Halep va fi acompaniata la Wimbledon de Darren Cahill si Daniel Dobre", a precizat Virginia Ruzici, citata de Prosport.

Antrenor in cadrul programului "Adidas Player Development", Darren Cahill a inceput colaborarea cu Simona la inceputul anului 2015, odata cu startul sezonului de pe hardul american.

Halep si Cahill au bifat primul turneu impreuna la Indian Wells, acolo unde Simona a castigat competitia californiana.

De altfel, presa de specialitate a tot speculat in ultimele zile ca Darren Cahill va fi antrenorul Simonei Halep, dupa despartirea de Victor Ionita. Australianul a mai colaborat cu nume importante din circuitul WTA precum Ana Ivanovic si Daniela Hantuchova, iar din ATP a fost antrenorullui Lleyton Hewitt si Andre Agassi.

Daniel Dobre a mai fost in staff-ul Simonei si la Turneul Campioanelor din 2014, acolo unde Halep a ajuns pana in finala (a fost invinsa de Serena Williams). Dobre a lucrat sapte ani la o academie de tenis din Germania, iar in CV-ul sau mai apare si o colaborare cu Alexandra Dulgheru.

In varsta de 23 de ani, Simona Halep a avut mai multi antrenori incepand cu 2013, an in care a inceput ascensiunea sa in circuitul WTA. Astfel, numarul trei mondial a lucrat cu Andrei Mlendea, Adrian Marcu, Wim Fisette si Victor Ionita (a mai colaborat si cu Thomas Hogstedt).

Turneul de la Wimbledon (al treilea de Grand Slam al anului) se va disputa in perioada 29 iunie - 12 iulie 2015.