Eliminata in sferturile turneului WTA de la Birmingham, Simona Halep a rupt colaborarea cu Victor Ionita, sustine Digisport. Antrenorul s-a intors singur din Anglia, iar la Wimbledon (al treilea turneu de Grand Slam al anului) nu o va insoti pe sportiva aflata pe locul trei in ierarhia WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep a fost nervoasa pe aproape toata durata partidei cu Mladenovic (pierduta cu 6-2, 0-6, 6-7), dar, desi jocul nu ii iesea, nu i-a cerut ajutorul lui Ionita, alimentand o eventuala despartire.

Digisport sustine ca antrenorul a revenit sambata singur in Romania si nu va merge la Wimbledon, acolo unde Simona a ajuns pana in semifinale in 2014 (dar alaturi de Wim Fisette).

In varsta de 32 de ani, Ionita a inceput sa o antreneze pe Simona Halep de la finalul lunii noiembrie a anului 2014 (mai precis de pe 24 noiembrie).

Victor Ionita a adunat 147,106 dolari din premiile din tenis (simplu si dublu), cea mai buna clasare a acestuia in perioada in care era jucator activ fiind locul 187 (pe 23 Mai 2005).

Despre despartirea de Wim Fissette, ultimul antrenor inainte de Victor Ionita

Simona Halep, locul 3 WTA, a anuntat, pe 6 noiembrie 2014, ca a incheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la inceputul anului. "Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se incheie la finalul lui 2014, in urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun si frumos (n.r. 2014). Ii multumesc si ii doresc succes in continuare", a anuntat Halep, la momentul respectiv, pe contul ei de Facebook.

Sportiva din Constanta a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie 2014, cand ocupa locul 10 WTA. Alaturi de Wim, Halep a castigat turneele de la Doha si Bucuresti, a fost finalista la Madrid, la Roland Garros si la Turneul Campioanelor, semifinalista la Indian Wells si Wimbledon si a ocupat timp de opt saptamani locul 2 WTA.

In cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregatit pe jucatoarele Kim Clijsters si Sabine Lisicki.

Daniel Dobre, noul antrenor

Daniel Dobre va fi noul antrenor al Simonei - acesta a lucrat sapte ani la o academie din Germania si a facut parte din staff-ul jucatoarei la Turneul Campioanelor din 2014, de la Singapore, acolo unde Halep a jucat finala (pierduta in fata Serenei Williams).