Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), cap de serie numarul 2, s-a calificat, joi, in semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Halle (Germania), dotat cu premii in valoare totala de 1.696.645 de euro, informeaza Mediafax.

Florin Mergea si Rohan BopannaFoto: GERRY WEBER OPEN

Mergea si Bopanna au invins, in sferturile de finala, cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (3), dupa o ora si 22 de minute, cuplul Marin Draganja/Henri Kontinen (Croatia/Finlanda). Draganja este un fost partener de dublu al lui Mergea.

In semifinale, Florin Mergea si Rohan Bopanna vor intalni perechea americana Eric Butorac/Scott Lipsky, care a trecut, cu scorul de 7-5, 6-4, de cuplul Robert Lindstedt/Jurgen Melzer (Suedia/Austria).

Pentru calificarea in semifinale la Halle, Mergea si Bopanna vor primi 180 de puncte in clasamentul de dublu si un cec in valoare de 23.990 de euro.

In cealalta semifinala de dublu de la Halle se vor intalni perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul unu, si cuplul Raven Klaasen/Rajeev Ram (Africa de Sud/SUA).