Organizatorii "BRD Bucharest Open" au prezentat ultimele detalii despre competitia care va debuta pe 11 iulie. De asemenea, vineri a putut fi vazut si trofeul pe care il va castiga invingatoarea din 2015. "Sper sa nu mai am aceleasi emotii ca anul trecut", a declarat Andreea Mitu, jucatoarea din Romania cu cel mai bun traseu la ultima editie de la Roland Garros (a ajuns in optimi).

"Ne bucuram sa organizam a doua ediţie a acestui turneu pentru care avem asigurata continuitatea pe patru ani. Simona Halep va participa la Kid Day, unde va schimba cateva lovituri alaturi de celelalte jucatoare din ţara noastra, cu 2-300 de copii" - George Cosac, presedintele FRT.

"Ma bucur foarte mult sa joc din nou in tara. Trebuia sa fiu la turneul de la s-Hertogenbosch, dar iata sunt la Bucuresti si sper sa nu mai am emotii ca anul trecut. Scopul meu pentru finalul acestui an este sa ajung in Top 50. Anul trecut a fost o presiune deosebita pentru mine, dar acum m-am obisnuit cu terenurile mari, cu publicul, m-am maturizat si doresc sa am o prestatie cat mai buna la Bucuresti. Mai am de invatat la toate capitolele. Sunt nume mari din tenis la acets turneu, vor fi meciuri echilibrate. Am crescut pe zgura si este suprafata mea preferata. Trecerile de la iarba la zgura e adevarat ca nu sunt usoare, dar trebuie sa ne adaptam cat mai repede. Cred ca m-am maturizat in ultima vreme, am prins mai multa incredere odata cu rezultatele ce au venit si asta imi da putere de munca. Mai am de lucru la fiecare capitol, dar consider ca pregatirea fizica este prioritara. In acest turneu voi participa si la dublu, dar partenera va ramane o surpriza" - Andreea Mitu.

Vineri a fost prezentat si noul trofeu, acesta urmand sa ii ramana definitiv sportivei care va castiga turneul.

In 2014, turneul a fost castigat de Simona Halep, la simplu, iar la dublu de perechea Elena Bogdan si Alexandra Cadantu.

Organizatorii au oferit wildcard-urile numai jucatoarelor din tara: Sorana Carstea, Patricia Tig si Ana Bogdan.

Turneul se va desfasura in perioada 11-19 iulie 2015, la "Arenele BNR" din Capitala.

Competitia este dotata cu premii totale in valoare de 250.000 de euro.

Invingatoarea competitiei va castiga 280 de puncte WTA, iar finalista va primi 180 de puncte.

Biletele de acces

Tichetele de acces au fost puse in vanzare incepand cu ziua de vineri (n.r. 12 iunie 2015).

Pretul biletelor variaza in functie de zilele de intreceri: intre luni si joi, un bilet costa 15 lei. Vineri, un tichet va fi 30 de lei, sambata va costa 40 de lei, iar duminica 50 de lei.

Abonamentul pentru toata saptamana este 120 de lei.

Intrarea e libera pentru public in zilele de 11 si 12 iulie, iar juniorii pana la varsta de 16 ani legitimati la cluburile de tenis, copii prescolari, elevii, studenţii si pensionarii au acces liber si in perioada 13-16 iulie, in limita a 500 de persoane pe zi.

Sara Errani, principala favorita

Sara Errani va fi principala favorita a intrecerii care se va disputa in perioada 11-19 iulie 2015.

Cele mai importante nume romanesti care se vor gasi la startul turneului sunt Alexandra Dulgheru (favorita 4), Monica Niculescu (favorita 7) si Andreea Mitu (20).

Pe tabloul principal de simplu vor participa 32 de jucatoare, iar pe cel de dublu se vor gasi 16 perechi.

Federatia Romana de Tenis a preluat de la Federatia Ungara de Tenis licenta pentru organizarea turneului WTA de la Bucuresti pentru inca minimum patru editii.

Cine se afla pe lista favoritelor:

Sara Errani, Roberta Vinci, Karin Knapp, Alexandra Dulgheru, Anna Karolina Schmiedlova, Tereza Smitkova, Monica Niculescu, Julia Goerges, Polona Hercog, Teliana Pereira, Timea Babos, Annika Beck, Aleksandra Krunic, Denisa Allertova, Danka Kovinic, Ana Konjuh, Pauline Parmentier, Stefanie Voegele, Silvia Soler-Espinosa, Andreea Mitu, Magda Linette, Sesil Karatantcheva si Elizaveta Kulichkova.

Competita va putea fi urmarita in direct pe Digisport.