Dupa ce in urma cu un an a castigat competitia (a invins-o in finala pe Roberta Vinci), Simona Halep a anuntat ca nu va participa la editia din aceasta vara a turneului WTA de la Bucuresti. "Anul trecut, dupa turneu, am ramas fara puteri. M-am dus sa joc pentru public. Anul acesta nu am sa mai pot participa", a precizat numarul trei mondial.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Anul trecut, dupa turneu, am ramas fara puteri. M-am dus sa joc pentru public, pentru ca am auzit ca multi au cumparat bilete pentru a ma vedea. Anul acesta nu am sa mai pot participa. Turneul este pe zgura si vine dupa turnee pe iarba. Nu pot schimba din nou suprafata. O sa vin cateva zile pe acolo, o sa ma joc cu copiii, dar nu voi participa. Sper ca fanii romani sa nu se supere si sa ma sustina in continuare la celalte turnee", a declarat Simona Halep pentru ProTV.

Sara Errani va fi principala favorita a intrecerii care se va disputa in perioada 11-19 iulie 2015.

Cele mai importante nume romanesti care se vor gasi la startul turneului sunt Alexandra Dulgheru (favorita 4), Monica Niculescu (favorita 7) si Andreea Mitu (20).

Pe tabloul principal de simplu vor participa 32 de jucatoare, iar pe cel de dublu se vor gasi 16 perechi.

Federatia Romana de Tenis a preluat de la Federatia Ungara de Tenis licenta pentru organizarea turneului WTA de la Bucuresti pentru inca minimum patru editii.

Cine se afla pe lista favoritelor:

Sara Errani, Roberta Vinci, Karin Knapp, Alexandra Dulgheru, Anna Karolina Schmiedlova, Tereza Smitkova, Monica Niculescu, Julia Goerges, Polona Hercog, Teliana Pereira, Timea Babos, Annika Beck, Aleksandra Krunic, Denisa Allertova, Danka Kovinic, Ana Konjuh, Pauline Parmentier, Stefanie Voegele, Silvia Soler-Espinosa, Andreea Mitu, Magda Linette, Sesil Karatantcheva si Elizaveta Kulichkova.

Turneul se va disputa la "Arenele BNR" din Bucuresti.