​Toata aceasta efervescenta din WTA e valabila doar pana la un punct: cand vine vorba de turneele mari si de Slamuri, acestea sunt controlate de aceleasi patru jucatoare care conduc si clasamentul.

Roland Garros 2015Foto: rolandgarros.com

Așadar, Serena Williams - Sara Errani și (mai ales) Alison Van Uytvanck - Timea Bacsinszky, pe partea de sus a tabloului, Elina Svitolina - Ana Ivanovic și Lucie Safarova - Garbine Muguruza, pe cea de jos.

Fara Maria Sharapova, fara Simona Halep, fara Petra Kvitova. Fara challengeri pertinenti, precum Carla Suarez Navarro, fara jucatoarele care prinsesera un val de forma exact înainte de Paris, precum Kuznetsova, Kerber sau Wozniacki. Și, iar aici nu e de mirare, fara numele grele intrate într-o pana profunda de forma, precum Radwanska sau Bouchard, sau înca în cautarea vremurilor bune, precum Azarenka. La fel ca și anul trecut, Roland Garros a facut ravagii printre favorite. Atunci, turneul parizian a propulsat-o pe Simona ca finalista debutanta. Anul acesta, sunt cinci potentiale debutante la un asemenea nivel, iar unele dintre ele n-ar fi intrat nici pe lista lunga de optiuni ale fanilor sau ale specialiștilor. Doar Muguruza, sfertfinalista în ambele editii, face legatura între 2014 și 2015.

Citeste continuarea pe Treizecizero.ro.