Perechea romano-slovena Horia Tecau/Katarina Srebotnik s-a calificat in semifinalele probei de dublu mixt din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Slem al anului, luni, dupa ce a invins cuplul Robert Lindstedt (Suedia)/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), cu 6-3, 6-2, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru victoria reusita in fata cuplului alcatuit din fostul partener al lui Tecau (in 2011) si Maria Jose Martinez Sanchez, perechea romano-slovena si-a asigurat un cec de 28.000 de euro.

In penultimul act al probei, Tecau si Srebotnik vor infrunta castigatorii din meciul care opune cuplurile Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan)/Anastasia Rodionova (Australia) si Mike Bryan/Bethanie Mattek-Sands (SUA), favoritii numarul doi.

Tecau are un titlu de Mare Slem la dublu mixt, in 2012 la Australian Open, alaturi de americanca Bethanie Mattek-Sands, jucand din nou finala la Melbourne in 2014, alaturi de Sania Mirza (India).

Horia Tecau este calificat si in sferturile probei masculine de dublu la Openul Frantei, alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer, cei doi urmand sa infrunte in aceasta faza favoritii numarul doi, Vasek Pospisil (Canada)/Jack Sock (SUA).