Perechea romano-olandeza Horia Tecau/Jean-Julien Rojer, a cincea favorita, s-a calificat, duminica, in sferturile de finala ale probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Slem al anului, dupa ce a dispus in trei seturi, cu 6-3, 6-7 (7), 6-3, de cuplul romano-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numarul opt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecau si-a egalat cea mai buna performanta a sa la Openul Frantei, realizata in 2011, alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Tecau si Rojer vor juca in sferturile de finala cu favoritii numarul doi ai probei, Vasek Pospisil (Canada) si Jack Sock (SUA).

Mergea si Bopanna vor primi 33.000 de euro si 180 de puncte ATP, in timp ce Tecau si Rojer si-au asigurat 61.000 de euro si 360 de puncte. Tecau si Rojer, care au un singur titlu anul acesta, la Rotterdam, s-au oprit in optimile probei de dublu anul trecut la Roland Garros.

Horia Tecău s-a calificat și în sferturile de finală ale probei de dublu mixt, alături de slovena Katarina Srebotnik, urmând să înfrunte perechea alcătuită din suedezul Robert Lindstedt, fost partener al românului în urmă cu câțiva ani, și Maria Jose Martinez Sanchez (Spania).