Andreea Mitu a ajuns in optimi la Roland Garros dupa ce a o invins-o, sambata, pe Francesca Schiavone (acum pe pozitia 92 in clasamentul WTA, dar fosta jucatoare de top 5) cu 7-5, 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Romanca i-a luat primul set italiencei dupa ce a facut de doua ori re-break, iar apoi a realizat ea break-ul ce i-a permis sa serveasca pentru set si sa castige.

Setul doi l-a castigat dupa ce Schiavone a recuperat breakul facut de romanca in debutul setului, realizand alt break si castigand partida la a treia minge de meci.

Pentru accesul in optimi, Mitu si-a asigurat un premiu de 145.000 de euro si 240 de puncte WTA.

Meciul cu Francesca Schiavone a durat o ora si 47 de minute.

In optimi, Mitu va juca in compania lui Alison Van Uytvanck (Belgia - locul 88 mondial) care a invins-o sambata pe Kristina Mladenovici (Franta - pozitia 54 WTA), cu 6-4, 6-1.

Joi, Andreea Mitu (locul 100 WTA) a revenit de la 0-1 la seturi si a reusit sa o invinga superb pe Karolina Pliskova, favorita numarul 12 a competitiei de la Paris (meciul a durat doua ore si 20 de minute!).

Schiavone ajunsese in turul trei dupa ce a invins-o joi, dupa un meci maraton, pe Svetlana Kuznetsova, scor 6-7(11), 7-5, 10-8.

Irina Begu a pierdut sambata in turul trei al turneului de Grand Slam de la Roland Garros cu Petra Kvitova, numarul patru mondial, scor 3-6, 2-6.

Irina-Camelia Begu (locul 30 WTA) a trecut joi in turul doi de Ana Konjuh (Croatia - locul 94 in lume). A fost 6-2, 6-0 pentru Begu, aceasta fiind cea mai buna performanta pe zgura pariziana. Meciul Irinei de pe Terenul 5 a durat o ora si patru minute.

Pentru calificarea in turul trei, Begu va primi 85.000 de euro si 130 de puncte WTA.

Irina-Camelia Begu s-a aflat pentru prima data in cariera in turul al treilea al turneului de la Roland Garros. Anterior, sportiva romana a mai ajuns doar pana in turul 2 la Roland Garros, in 2011 si 2012.