Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, vineri, ca se simte pregatita pentru turneul de la Roland Garros, la care a jucat finala anul trecut, si a precizat ca este increzatoare, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu ma gandesc la ce a fost anul trecut. Acum este un nou turneu, un nou obiectiv, sunt alte meciuri. Astfel ca trebuie sa fiu concentrata pentru ceea ce am de facut in acest an. Evident, ceea ce am reusit anul trecut imi da incredere ca pot juca din nou un tenis bun aici, dar in aceste momente nu inseamna nimic. Trebuie doar sa incerc sa fiu sanatoasa, sa fiu suta la suta pregatita pentru turneu. Fiecare meci este dificil. Asteptarile mele de la acest turneu sunt doar sa incerc sa joc la cel mai inalt nivel si sa castig meciuri. Dar sunt sigura ca va fi foarte dificil. Toate sportivele joaca bine, toata lumea vrea sa evolueze bine la un turneu de Grand Slam. Avem doar patru pe an. Ma simt pregatita. Sunt increzatoare", a spus Simona Halep, potrivit rolandgarros.com.

Halep a precizat ca a invatat multe din meciurile jucate in ultimele saptamani. "Am avut multe meciuri de trei seturi. Mi-a fost foarte greu cand am pierdut trei dintre ele. Initial, cand am iesit de pe teren, am spus ca sunt dezamagita, dar acum, daca ma gandesc mai bine, simt ca am fost foarte aproape de victorie si asta conteaza. Am invatat multe din acele meciuri. Acum simt ca pot sa joc trei ore sau mai mult de trei ore. Este important ca in unele momente ale meciului sa risti putin, sa joci ca si cum nu ai avea nimic de pierdut, si sa incerci sa ramai concentrata pana la ultimul punct. Stiu ce am de facut si pot sa fiu mai buna in meciurile urmatoare", a adaugat sportiva.

Simona Halep, locul 3 mondial si cap de serie numarul 3, o va intalni pe sportiva rusa Evghenia Rodina, locul 91 WTA, in primul tur la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, conform tragerii la sorti de vineri.