Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 3, s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului de la Roma, dupa ce s-a impus in optimi, cu scorul de 6-2, 5-7, 10-8, in fata cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), informeaza Mediafax.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Meciul a durat o ora si 25 de minute.

In runda urmatoare, Tecau si Rojer vor intalni perechea care se va impune in meciul Pablo Cuevas/David Marrero (Uruguay/Spania) - Daniel Nestor/Leander Paes (Canada/India), cap de serie numarul 6.

Premiul pentru participarea in optimile de finala este de 12.670 de euro si 90 de puncte, iar cel pentru sferturi este de 24.520 de euro si 180 de puncte in clasamentul de dublu.

Anterior, Tecau si Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de trei ori, echipa sportivului din Constanţa câstigând de fiecare data. Anul trecut, în sferturile de finala ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecau si Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea si partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja.

In 2012, in primul tur al turneului de la Bucuresti, Horia Tecau si suedezul Robert Lindstedt au castigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, in fata cuplului Florin Mergea/Andrei Daescu. La editia anterioara a competitiei bucurestene, perechea romano-suedeza a depasit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formata din Florin Mergea si Victor Anagnastopol.