Andy Murray si-a trecut in palmares al zecelea turneu de tip Masters castigat, dupa ce s-a impus la Madrid. Scotianul l-a invins in finala pe un palid Rafael Nadal. Partida de la "Caja Magica" a durat o ora si 28 de minute. In urma acestei infrangeri, Nadal va cobori pe locul sapte in clasamentul ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Castigator in 2014 la Madrid, Nadal a avut o evolutie in antiteza fata de cea din semifinale cu Tomas Berdych. Forehand-ul sau cu mult topspin si-a atins de prea putine ori tinta, in timp ce reverul a fost, inca o data, punctul slab al ibericului.

Andy a returnat aproape orice, a fost lucid in momentele importante si nu i-a dat prea multe sanse lui Nadal (l-a jucat cu precadere pe backhand).

Dupa o ora si 28 de minute, Murray s-a impus cu 6-3, 6-2.

"Andy ai jucat mai bine ca mine astazi, felicitari, ai un sezon formidabil! Nu a fost meciul pe care il asteptam, am incercat pana la final sa schimb ceva, dar nu am reusit. A fost insa o saptamana importanta, am recuperat senzatii pe care nu le-am mai simtit de ceva timp. Sper sa fie mai bine la Roma si apoi la Roland Garros. Ne vom revedea la anul" - Rafael Nadal.

Pentru castigarea trofeului, Murray va primi 799.450 de euro 1.000 de puncte ATP, iar Nadal 392.000 de euro si 600 de puncte.

Andy Murray a castigat in cariera 33 de titluri. Nadal s-a impus la Madrid in anii 2005, 2010, 2013 si 2014.