Jucatoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, a ratat, joi, calificarea in semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii in valoare totala de 4.185.405 euro, informeaza Mediafax. Begu a fost invinsa, in sferturile de finala, cu scorul de 7-5, 6-3, dupa o ora si 32 de minute, de Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numarul 4 si pozitia a patra in ierarhia mondiala.

Irina BeguFoto: Agerpres

Pentru performanta reusita la Madrid, Irina-Camelia Begu va primi 215 puncte WTA si un cec in valoare de 100.315 euro.

Calificarea in sferturile de finala ale competitiei din capitala Spaniei este una dintre cele mai bune performante din cariera romancei de 24 de ani. Ea a castigat un turneu WTA, la Taskent in 2012, si a fost finalista la Moscova (categorie Premier), in 2014, la Marbella si Budapesta, ambele in 2011.

In acest an, ea a obtinut cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam, calificarea in optimile de finala ale Australian Open.

In semifinale, Kvitova o va intalni pe Serena Williams (SUA), liderul clasamentului mondial, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-3, de Carla Suarez Navarro (Spania), a zecea favorita a competitiei si locul 12 WTA.

In cealalta semifinala se vor intalni rusoiacele Maria Sharapova, cap de serie numarul 3 si locul 3 WTA, si Svetlana Kuznetsova, pozitia 29 in ierarhia mondiala. In cazul in care va ajunge in finala, Maria Sharapova, detinatoarea trofeului, o va depasi in clasamentul WTA pe Simona Halep, locul 2 mondial, romanca fiind eliminata in turul I.