Simona Halep a pierdut surprinzator in primul tur al turneului de la Madrid (a invins-o Alize Cornet), iar in apararea sportivei a sarit Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei. "A fi campion inseamna sa pierzi. Iti spune unul care a pierdut multe etape, dar niciodata un campionat", a precizat Basescu pe Facebook.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

"Ma uit cu mila la toti palavragiii care, dupa eliminarea Simonei Halep de la Madrid, titreaza: esec sau dezastru sau socant. Vreau sa stii ca ei sunt oameni care in viata nu au fost obisnuiti sa castige o competitie. Ei nu stiu ca, uneori, a fi campion inseamna sa pierzi, pentru simplul motiv ca toti te vor infrant si lupta cu indarjire pentru asta. Un om normal nu poate fi motivat sa fie tot timpul indarjit. Uneori, sufletul lui, corpul lui, creierul lui refuza indarjirea" - Traian Basescu pe Facebook.

"Nu este important sa castigi de fiecare data. Important este ca, la sfarsit, sa castigi campionatul. De fapt, la Madrid nu s-a intamplat nimic. Iti spune unul care a pierdut multe etape, dar niciodata un campionat", a conchis Basescu.

Finalista in 2014 la Madrid, Halep a fost depasita in doua seturi, 7-6(6), 6-3 de Alize Cornet in primul tur.