Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, duminica, dupa ce a fost invinsa de Alize Cornet in primul tur la Madrid, ca era pregatita pentru un esec, ea considerand ca este inevitabila o cadere dupa o perioada buna.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost greu sa gestionez situatia asta, imi doream sa repet rezultatul de anul trecut, cum am mai spus, dar m-am gandit prea mult la asta si de aceea probabil am fost un pic blocata mental. Dar este bine si cum am spus invat multe din meciul asta si ma asteptam la un asemenea esec, oarecum, pentru ca am jucat bine o perioada destul de lunga si este inevitabil sa mai ai si o cadere. De obicei caderile te ajuta ca sa mergi si mai sus. Nu am avut mintea relaxata ca sa pot sa schimb (ceva). Am incercat tot ce am putut astazi, am luptat pana la sfarsit, dar intr-un fel degeaba pentru ca nu am facut ceea ce trebuia sa fac", a spus Halep pentru Digi Sport, potrivit Mediafax.

Simona Halep a precizat ca Alize Cornet a fost mai activa si acest lucru a facut diferenta.

"A jucat mai bine decat mine azi, nu am reusit sa imi fac setul in primul set, mingea de set. Se mai intampla. Din meciul acesta am multe de invatat. Am avut o presiune in plus si nu a fost bine, nu m-a ajutat, este normal, imi doream sa repet rezultatul, dar nu intotdeauna e bine sa te gandesti prea mult la asta. Alize este o jucatoare buna, solida, a scos toate mingile, a facut si ea puncte, a fost mult mai activa decat mine si asta a facut diferenta. Urmeaza turneul de la Roma, o pregatire mult mai puternica, sunt pregatita sa o iau de la capat si sa ma gandesc la urmatorul turneu pozitiv", a afirmat sportiva romana.

Simona Halep a mentionat ca incearca sa se relaxeze si sa gandeasca pozitiv.

"Pe zgura ma simt bine intotdeauna, m-am antrenat foarte bine zilele trecute, deci nu este o problema ca nu as simti jocul. Incerc sa o iau de la capat sa fac lucrurile sa fie bine, sa ma relaxez si sa gandesc pozitiv, pentru ca am de ce. Le multumesc pentru sustinere fanilor, dar nu intotdeauna merge asa cum ne dorim. Sunt destul de bine mental acum, eram pregatita pentru un esec, asa cum am mai spus, nu vreau sa dramatizez, pentru ca se intampla si la alte jucatoare mai bune decat mine asa ca merg cu incredere si sigur va fi mai bine", a adaugat ea.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, finalista la editia precedenta a Madrid Open, a fost invinsa, duminica, de sportiva franceza Alize Cornet, locul 28 WTA, cu scorul de 7-6 (6), 6-3, in prima mansa a turneului de categorie Premier din capitala Spaniei.