Krzysztof Kotala, un arhitect polonez, a prezentat un proiect mai mult decat indraznet: o arena de tenis construita sub apa in Dubai. "Deocamdata nu exista un investitor, dar imi place sa cred ca este o idee buna, care va fi sprijinita. Este un proiect interesant", a precizat Kotala.

Arena de tenis sub apaFoto: arabianbusiness.com

"Acest proiect este unul cu totul original. Este o imbinare intre tehnologie, ecologie si sport. Dubaiul este perfect pentru o asemenea idee", a precizat Krzysztof Kotala, citat de Arabian Business.

In 1993, Dubaiul a gazduit pentru prima data un turneu de tenis in circuitul ATP. Concursul este unul din categoria 250 de puncte (n.r. la fel precum cel organizat la "Arenele BNR" din Bucuresti) si dispune de premii totale mult peste incadrarea competitiei in circuit.

In acest moment, in Dubai se disputa, pe langa competitia masculina, si un turneu din calendarul WTA - intrecere din categoria Premier. Ultimii castigatori ai competitiilor din Dubai sunt Roger Federer si Simona Halep.

Krzysztof Kotala asteapta acum raspunsul seicilor pentru a vedea daca proiectul sau poate prinde contur sau va ramane doar o idee cel putin indrazneata.

Zona Dubaiului este cunoscuta pentru extravagantele pe care le propune, un proiect recent anuntand constructia unui hotel subacvatic.

Ramane de vazut in ce masura un asemenea proiect de anvergura poate deveni realitate. Intrebarea care se naste este urmatoarea: daca va fi construita arena, cum vor putea fi "stapaniti" pestii in timpul punctelor? Este cunoscut faptul ca in tenis in timpul schimburilor este interzisa miscarea spectatorilor pentru a nu le distrage atentia jucatorilor...