Novak Djokovic nu va participa la Masters-ul de la Madrid, competitie pe care a castigat-o in 2011, informeaza presa spaniola. Liderul mondial s-a plans de programul incarcat pe care l-a avut in acest an, sarbul alegand sa se pregateasca intens pentru Roland Garros, singurul turneu de Grand Slam pe care nu l-a castigat pana acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intre 3 si 10 mai va avea loc Masters-ul de la Madrid. Competitia va reuni la start cei mai buni jucatori din lume. Dupa ce anul trecut a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei accidentari, Nole a ales sa nu participe anul acesta pentru a se pregati pentru Roland Garros.

De la inceputul lui 2015, Djokovic a castigat Australian Open, Indian Wells, Miami si Monte Carlo, sarbul fiind fara rival in acest moment in circuitul ATP.

Aflat pe val, Nole a ales sa nu participe la Madrid, acesta motivand ca este obosit. In plus, Djokovic vrea sa aiba mai mult de pregatire pentru Roland Garros. Turneul parizian este marea tinta a acestuia pentru anul in curs.

Ramane de vazut cat de inspirata a fost alegerea jucatorului in varsta de 27 ani. Pe de-o alta parte, Nole are nevoie de odihna dupa un 2015 de vis, insa in acelasi timp meciurile oficiale nu se compara cu niciun antrenament.

In aceste conditii, Roger Federer va deveni cap de serie numarul unu la Madrid, in timp ce Andy Murray si Rafael Nadal vor fi doi, respectiv trei.

De-a lungul timpului, Novak Djokovic a castigat o singura data turneul de la "Caja Magica" - in 2011, atunci cand l-a invins pe Rafael Nadal in finala, scor 7-5, 6-4.

Ultimul castigator de la Madrid este Rafael Nadal - ibericul a profitat in finala de abandonul lui Kei Nishikori.