Jucatoarea de tenis Andreea Mitu a declarat, marti, pe Aeroportul Henri Coanda, la revenirea echipei Romaniei din Canada, ca a avut doar o ora la dispozitie pentru a pregati meciul din Fed Cup cu Eugenie Bouchard, dar a precizat ca a gasit o cale de a castiga.

Andreea MituFoto: AGERPRES

"A fost un meci emotionant. Trebuia sa ma astept sa intru si sa joc in orice moment, doar ca nu ma asteptam sa se intample asta. Speram ca Irina Begu sa poata juca pana la urma. Am avut doar o ora sa pregatesc meciul cu Bouchard, dar am gasit o cale sa castig. Cu siguranta, acest meci imi da mare incredere pentru viitor", a spus Mitu.

Jucatoarea Alexandra Dulgheru a afirmat ca suporterii romani au creat o atmosfera incredibila la intalnirea de la Montreal: "A fost o atmosfera incredibila la Montreal. Publicul a venit in numar foarte mare. Ne-am simtit ca la Galati. Nici nu mai auzeam publicul canadian. Romanii ne-au ajutat in momentele critice".

Echipa Romaniei a acces in Grupa Mondiala a Fed Cup dupa ce a invins Canada, la sfarsitul saptamanii trecute, la Montreal, cu scorul general de 3-2. Sambata, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost invinsa, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, iar Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-4, in fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.

Duminica, Andreea Mitu, locul 104 WTA, a invins-o pe Eugenie Bouchard, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, Dulgheru s-a impus in fata lui Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2, iar cuplul Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman a invins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru.

  • Din secretele marilor campioni ai tenisului (P)