Jucatoarea de tenis Andreea Mitu, locul 104 WTA, a invins-o, duminica, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducand echipa Romaniei in avantaj, scor 2-1, in intalnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Federatiei, anunta Mediafax. Andreea Mitu a izbucnit in plans dupa ce a reusit sa o invinga pe sportiva canadiana.

Andreea MituFoto: Agerpres

Mitu, 23 de ani, a fost selectionata in echipa Romaniei dupa ce Simona Halep, locul 3 WTA, si Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totusi, Mitu nu ar fi evoluat daca Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat in meciul de sambata, cu Francoise Abanda.

"Mi-am spus sa fiu pozitiva, sa-mi fac jocul, sa joc fiecare punct, sa privesc catre echipa mea pentru sustinere. Sa evoluezi pentru tara ta este ceva special, nu poti compara cu o victorie in circuit", a declarat Mitu, pentru site-ul Fed Cup, dupa succesul de duminica, obtinut in fata unei adversare clasate mai bine cu aproape o suta de locuri in ierarhia WTA.

Incurajata de numerosi suporteri romani, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminica, in fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducand echipa tricolora in avantaj, scor 2-1, in intalnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Federatiei.

Partida a durat o ora si 58 de minute.

Sambata, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost invinsa, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, in primul meci al intalnirii de la Montreal, dintre Canada si Romania.

In a doua partida, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sambata, cu scorul de 6-4, 6-4, in fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel ca Romania a egalat, 1-1, scorul in intalnirea cu Canada, dupa prima zi.

Mitu a inlocuit-o pe Irina-Camelia Begu, accidentata in meciul de sambata.

Tot duminica mai sunt programate partidele Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru si Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Invingatoarea din partida Canada-Romania va evolua in 2016 in cea mai inalta divizie a competitiei, iar invinsa va juca in Grupa Mondiala II.