Dupa ce a castigat turneul de la Indian Wells, iar la Miami a ajuns pana in semifinale, Simona Halep a hotarat sa ia o pauza si sa nu participe la meciul Romaniei de Fed Cup cu Canada. Decizia numarului trei mondial a fost criticata de Ilie Nastase. "De ce nu joaca in Fed Cup? Eu m-as fi dus sa joc pentru tara mea", a precizat "Nasty".

HotNews.roFoto: Hotnews

"N-as vrea sa comentez mai multe, dar nu e normal. Intrebati-o pe Halep de ce nu vrea sa joace pentru Romania. Nu vreau sa spun mai multe, dar sa ne lamureasca de ce se duce la Stuttgart si nu joaca la Fed Cup. Eu m-as fi dus sa evoluez pentru Cupa Davis, pentru tara mea, ea merge la Stuttgart...Eu nici nu am auzit de Mitu (n.r. Andreea Mitu). Nu stiu ce vom face acolo (n.r. in Canada) pentru ca nu cunosc cat de buna este echipa asta" - Ilie Nastase pentru Ziarulring.ro.

"De condamnat mi se pare faptul ca ea spune ca e obosita, dar se duce la Stuttgart. La Fed Cup nu sunt masini Porsche. Daca eram in locul ei, jucam la Fed Cup. Eu i-as pune o intrebare: ce e mai important Fed Cup sau turneul de la Stuttgart? Nu e prima oara cand i se intampla treaba asta, sa mearga sa joace in alta parte. Joaca o singura data pe an sau de doua ori pentru echipa nationala. Poate nu ii place spiritul de echipa. Eu daca m-as odihni, nu as juca in alta parte. Nu ajungi numarul 1 daca joci la Stuttgart. Ajungi numarul 1 daca te gandesti la turneele de Grand Slam" - Ilie Nastase conform www.dolce-sport.ro.

Echipa Romaniei va fi formata din Irina Begu, Raluca Olaru, Alexandra Dulgheru si Andreea Mitu.

Canada vs Romania se va disputa pe 18 si 19 aprilie, in Canada, in play-off-ul pentru Grupa Mondiala a Fed Cup.