Jucatoarea de tenis Irina Camelia Begu, locul 35 WTA si cap de serie numarul 31, a invins-o, joi, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-4, pe sportiva ceha Tereza Smitkova, locul 60 WTA, si s-a calificat in turul al treilea al Miami Open, competitie de categorie Premier Mandatory, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Begu, in varsta de 24 de ani, s-a impus dupa un meci care a durat doua ore si 15 minute, reusind sa acceada in premiera in aceasta faza la un turneu din categoria Premier Mandatory.

Calificarea in turul al treilea este recompensata cu 31.670 de dolari si 65 de puncte WTA.

In mansa urmatoare, ea va juca impotriva polonezei Agnieszka Radwanska, locul 8 WTA si cap de serie numarul 7, care a invins-o, tot joi, cu scorul de 6-4, 7-5, pe Anna Schmiedlova din Slovacia, locul 58 WTA.

Begu si Radwanska s-au mai intalnit o data, in turul doi al Australian Open, editia 2013, cand poloneza a castigat cu scorul de 6-3, 6-3.

Pe tabloul principal mai sunt prezente doua jucatoare din Romania, ambele in turul secund: Simona Halep, locul 3 WTA, care o va intalni pe Nicole Vaidisova, si Monica Niculescu, locul 70 WTA, care va juca in compania numarului 1 mondial, Serena Williams. Aceste meciuri vor avea loc vineri.

In schimb, miercuri, Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, si Sorana Cirstea, locul 148 WTA, au fost eliminate in primul tur.