​Simona Halep spune că pleacă cu încredere sporită de la Indian Wells și că titlul câștigat în California fără să joace cel mai bun tenis îi dă speranțe că va putea să se impună și într-un turneu de Grand Slam. Despre primul Slam spune că este obiectivul pe termen lung al carierei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conferințele de presă de după un titlu sunt cele mai bune din lume. E plăcut să-i vezi pe jucători eliberați de toată presiunea, ușurați de greutatea imensă care i-a apăsat în timpul finalei, cum își trăiesc din plin bucuria trofeului. Momentele de fericire sunt puține, dar pure. Astfel de clipe nu durează mult, jucătorii de top nu-și permit extravaganțe dacă pentru ei urmează un alt turneu, așa că bucuria e scurtă, dar intensă. Și împărtășită cu toți cei prezenți.

Simona n-a făcut excepție. A venit radiind la conferință. A râs, a glumit, a uitat de toate durerile suferite în timpul meciului, expediindu-le cu un simplu "nu mai contează acum". A vorbit franc despre evoluția ei de azi, admițând că tenisul a fost departe de cel mai bun nivel al ei. Dar a scos în evidență esențialul, anume că are un alt trofeu de pus în colecție. Cel mai prețios al carierei. Și că, la finalul zilei, asta e tot ce contează. A analizat jocul, ca de obicei, foarte pragmatic și precis, identificând rapid momentele care au decis finala. Și s-a necăjit cu trofeul, atât de greu încât s-a ferit să-l ridice: "Nu mă forțez cu el, vreau să joc la Miami", a zâmbit Simona.

Discuția a început direct cu concluziile. Simona a fost rugată să spună cu ce a rămas după cele două săptămâni petrecute la Indian Wells.

"Întâi de toate, vreau să spun că nu știu cum am câștigat azi. Și asta pentru că nu am jucat tenisul meu cel mai bun. Nu am făcut un meci bun, dar mi-am dorit să lupt până la final, deoarece cred că asta e cel mai important lucru pentru mine acum, pentru felul meu de a fi".

Citește pe Treizecizero.ro absolut toate declarațiile făcute de Simona la conferința de după finală: ce spune despre meciurile viitoare cu Serena și Sharapova, despre faptul că e pe primul loc în Race to Singapore, la ce se gândea când era condusă în setul doi al finalei și cât de serioasă e accidentarea