​Jelena Jankovic, locul 18 WTA, a declarat, duminica seara, dupa ce a fost invinsa de Simona Halep in finala turneului de la Indian Wells (SUA), ca nu putea face mai mult in acest meci, informeaza site-ul wtatennis.com, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu trei zile inaintea acestui turneu nu stiam daca voi putea juca. Când am intrat prima oara pe teren aici nu mai lovisem mingea de zece zile. Am avut un sentiment bun si sunt fericita ca am ajuns pana aici. Nu puteam face mai mult in aceasta finala, deoarece nu eram pregatita. Am lovit bine, am stat bine în teren, dar nu m-am miscat cât trebuia", a spus Jankovic.

Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a castigat, duminica, al 11-lea titlu din cariera, dar cel mai important, dupa ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, in fata sportivei Jelena Jankovici, locul 18 WTA.

Finala a durat doua ore si 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezenta în finala unei competitii Premier Mandatory, dupa ce anul trecut a pierdut in ultimul act la Madrid, în fata Mariei sarapova.

La Indian Wells, invingatoarea va fi recompensata cu un premiu de 900.400 de dolari si 1.000 de puncte WTA, iar învinsa 439.420 de dolari si 650 de puncte WTA.

Fosta numarul 1 mondial in 2008, Jankovic, in varsta de 30 de ani, a castigat in 2010 turneul de la Indian Wells.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finala din cariera. Ea a mai castigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase în 2013.

Halep, 23 de ani, a mai disputat sase finale, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.