I-am întrebat pe parinti care sunt, din experientele lor, cele mai mari probleme ale tenisului juvenil românesc si ce solutii concrete vad ei pentru un viitor mai bun.

Copil practicand tenisulFoto: treizecizero.ro

Am luat raspunsurile lor si le-am scos în fata pe cele care se repeta cel mai des, semn ca-s cele mai presante.

Tenisul este, cel putin în România, sportul în care greutatea resurselor necesare performantei cade aproape exclusiv pe umerii parintilor. Ei sunt cei mai implicati în viata sportiva a copiilor. Sunt alaturi de ei de la primele ore ale diminetii, când îi trezesc sa-i duca la antrenamente, pâna la temele facute seara, uneori în camera de hotel sau pe drum spre turnee; ei merg la competitii, uneori în lipsa antrenorului, ei le urmaresc cu emotii evolutia din meciuri, macinati de griji financiare sau organizatorice. Fiind acolo zi de zi, tot ei cunosc cel mai bine obstacolele din drumul spre performanta si sacrificiile pe care le-au facut pentru a sustine visele copiilor. si tot ei stiu cel mai bine care ar fi posibilele solutii care le-ar usura povara de pe umeri, iar copiilor le-ar îmbunatati sansele de-a reusi.

De asta, urmatoarele doua episoade le sunt dedicate parintilor din tenis si viziunii lor asupra drumului spre peformanta. Raspunsurile parintilor ne dau o idee clara a durerilor de cap pe care le are un parinte, o idee formata nu din auzite, nu de la televizor sau din carti, ci din cea mai autorizata sursa cu putinta. În acest episod facem rezumatul celor mai des întâlnite obstacole. În episodul urmator, discutam despre solutiile din perspectiva parintilor. Iata ce-au raspuns:

Citeste articolul complet pe Treizecizero.ro - episodul 8 din "Viitorul începe acum"