Tenismenul Roger Federer, locul 2 ATP, a anuntat ca nu va mai reprezenta Elvetia in editia 2015 a Cupei Davis, dupa ce anul trecut a reusit cu echipa tarii sale sa castige in premiera Salatiera de Argint.

Roger FedererFoto: atpworldtour

"Joc de atat de mult timp ca acum imi permit sa fac ce imi place. Cupa Davis a fost mereu o povara si mi-a cauzat mai multe probleme decat altele in cariera mea. Dupa acest succes, mi-a fost foarte clar pentru mine ca nu voi mai juca. Ca sa fiu sincer, cred ca dupa aceasta victorie pot sa fac ce vreau", a spus Federer, aflat la Dubai, unde isi apara titlul cucerit anul trecut, relateaza L'Equipe, citat de Mediafax.

La finalul lui 2014, Elvetia a cucerit pentru prima data in istorie Cupa Davis, dupa ce a invins Franta in finala, cu scorul de 3-1. "Ca sa fiu sincer, am facut-o mai mult pentru colegi decat pentru mine. Am vrut cu adevarat ca Michael (n.r. - Lammer), Marco (Chiudinelli) si Stan (Wawrinka) sa obtina trofeul", a adaugat el.

Federer, 33 de ani, castigator al 17 turnee de Grand Slam, a precizat ca nu se retrage definitiv din aceasta competitie: "Nu am vorbit de retragere, nu pentru moment".

Intre 6 si 8 martie, Elvetia va juca impotriva Belgiei, in primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis.