Jucatoarea Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva israeliana Julia Glushko, locul 149 WTA, calificandu-se in semifinalele turneului de la Rio de Janeiro, cu premii de 250.000 de dolari, informeaza Mediafax.

Irina BeguFoto: Agerpres

Romanca va fi prezenta pentru a zecea oara intr-o semifinala a unui turneu WTA, dupa ce s-a impus intr-o ora si 16 minute.

Begu va incerca sa acceada in a cincea finala din cariera, in meciul din penultimul act al turneului brazilian, in care va juca impotriva invingatoarei dintre Veronica Cepede Roig din Paraguay, locul 168 WTA, jucatoare venita din calificari, si Anna Schmiedlova din Slovacia, locul 75 WTA si cap de serie numarul 6.

Calificarea in semifinale este recompensata cu 110 puncte WTA si 11.500 de dolari.

UPDATE: Irina-Camelia Begu s-a calificat si in finala probei de dublu

Perechea Irina-Camelia Begu/Maria Irigoyen (Romania/Argentina), cap de serie numarul 1, s-a calificat, vineri, in finala probei de dublu din cadrul turneului de la Rio de Janeiro (Brazilia), anunta Mediafax.

Begu si Irigoyen au trecut in semifinale, cu scorul de 6-2, 6-2, in 56 de minute, de cuplul Chieh-Yu Hsu/Elitsa Kostova (Taiwan/Bulgaria).

In finala, Begu si Irigoyen vor intalni perechea Ysaline Bonaventure/Rebecca Peterson (Belgia/Suedia).

Premiul pentru participarea in finala este de 6.400 de dolari si 180 puncte in clasamentul de dublu.