Belgianul Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, a fost cooptat in echipa tehnica a jucatoarei de tenis din Belarus Victoria Azarenka, locul 50 WTA, a anuntat sportiva pe contul ei de Twitter, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Azarenka, care a renuntat recent la antrenorul francez Sam Sumyk, a fost fotografiata, luni, pregatindu-se sub supravegherea lui Fissette la Doha.

"Bun venit in echipa, Wim", a confirmat Azarenka, marti, pe contul ei.

Confruntata cu mai multe accidentari, jucatoarea din Belarus, in varsta de 25 de ani, incearca sa revina in fruntea ierarhiei WTA, ea fiind o vreme indelungata numarul 1 mondial. In palmaresul ei figureaza doua titluri de Grand Slam, la Australian Open, si doua finale la US Open.

Fost antrenor al jucatoarelor Kim Clijsters si Sabine Lisicki, Wim Fissette fusese angajat la inceputul lunii decembrie 2014 de Madison Keys, 19 ani, pentru turneele din Europa si urma sa colaboreze in pregatirea sportivei cu fosta ocupanta a locului 1 WTA Lindsay Davenport. Insa jucatoarea americana a renuntat la antrenorul belgian dupa cateva zile, fara a dezvalui motivele acestei decizii.

Apoi a fost vehiculata o colaborare intre Fissette si o alta jucatoare americana Taylor Townsend, 18 ani, dar informatia nu a fost confirmata pana la urma.

Simona Halep a renuntat la Wim Fissette dupa Turneul Campioanelor de la Singapore, unde romanca s-a calificat in finala. Victor Ionita este noul antrenor al Simonei Halep, in sezonul 2015.

Sam Sumyk lucreaza acum cu jucatoarea canadiana Eugenie Bouchard, locul 7 WTA.