Aflata la turneul de la Dubai (care se desfasoara in aceasta saptamana), Simona Halep a explicat de ce a renuntat la colaborarea cu Thomas Hogstedt. "Prefer sa raman cu romanii atunci cand simt nevoia de ajutor", a precizat numarul patru din ierarhia WTA.

Simona HalepFoto: australianopen.com

Despre sfarsitul colaborarii cu Thomas Hogstedt

"Cred ca e foarte greu pentru cineva sa inteleaga mentalitatea unui jucator din alta tara, asa ca prefer sa raman cu romanii, iar cateodata, cand simt ca am nevoie de ajutor, sa apelez la un antrenor disponibil" - Simona Halep, citata de gsp.

Schimbari multe in cariera Simonei in ultima perioada

Pe 6 noiembrie 2014, Simona Halep a surprins lumea tenisului dupa ce a anuntat ca a incetat colaborarea cu Wim Fissette.Totul a fost facut public pe contul personal de Facebook, in timp ce antrenorul belgian a fost anuntat prin sms in legatura cu intreruperea colaborarii.

Dupa cateva saptamani in care nu a avut antrenor, Halep a anuntat, prin vocea managerului Virginia Ruzici, ca l-a numit antrenor pe Victor Ionita, fostul antrenor al Soranei Carstea. Pe 25 noiembrie 2014, Halep a anuntat ca va colabora si cu Thomas Hogstedt.

Pe 11 februarie 2015, Halep a incetat colaborarea cu Thomas Hogstedt, antrenor care i-a fost alaturi in primele trei turnee din 2015 (la Shenzen s-a impus, la Sydney a abandonat, iar la Australian Open a ajuns pana in sferturile de finala).

Cine este Thomas Högstedt

Nascut pe 21 septembrie 1963, la Mariestad - Suedia, Thomas Högstedt este un cunoscut antrenor de tenis, acesta lucrand de-a lungul timpului cu nume importante precum Caroline Wozniacki, Maria Sharapova si Na Li.

"Hogstedt a lucrat foarte bine cu Maria Sharapova, jucatoare cunoscuta pentru agresivitatea aratata in joc. Alaturi de el, Maria a castigat pentru prima data Roland Garros-ul in 2012", noteaza jurnalistii de la Sports Illustrated.

Explicatia colaborarii cu Thomas Hogstedt

"Simona este genul de jucatoare care este prin definitie agresiva, care vrea sa conduca punctele si care sa produca multe lovituri castigatoare. Prin aducerea lui Thomas Hogstedt, sportiva din Romania ar putea castiga si mai mult la capitolul agresivitate - Sports Illustrated, in momentul in care Simona Halep a ales sa lucreze cu Thomas Hogstedt.

Echipa Simonei Halep:

Virginia Ruzici - Manager

Victor Ionita - Antrenor

Theodor Cercel - Preparator fizic.