La fel ca in 2014, Simona Halep nu a putut depasi faza "sferturilor" de la Australian Open. Desi a incercat sa minimalizeze durerea infrangerii, eliminarea a afectat-o destul de mult pe Simona. "Incearca sa treaca peste mica deceptie de la Australian Open", a precizat Virginia Ruzici, managerul numarului trei din clasamentul WTA.

Simona Halep, in conferinta de presaFoto: Captura video

"Va fi dificil meciul (n.r cu Spania, in Fed Cup) pentru faptul ca se va juca in tara. O partida cu miza importanta, se simte presiunea. Sa speram ca fetele noastre vor putea controla aceasta presiune. Ambele fete sunt in forma, atat Irina Begu cat si Simona. Iar echipa de dublu e foarte buna si a salvat echipa de mai multe ori in trecut.

Carla Suarez ar fi fost ceva mai deranjanta pe aceasta suprafata. In schimb, Muguruza are si performante foarte bune pe ciment. Va fi periculoasa. Insa jucatoarele noastre sunt obisnuite sa joace pe ciment.

Simona a trecut in ultimii doi ani prin foarte multe experiente. Este capabila sa faca fata acestor sentimente. E bine. Am vorbit cu ea azi. S-a odihnit putin. Incearca sa treaca peste mica deceptie de la Australian Open. Nu e rau sa ajungi in "sferturi", dar pentru ea e o mica deceptie" - Virginia Ruzici pentru Dolcesport.

Romania va intalni Spania in primul tur din Grupa Mondiala II a Fed Cup, pe 7 si 8 februarie, la Galati. Sorana Carstea nu a fost convocata, in timp ce din echipa Spaniei face parte Garbine Muguruza, locul 24 in ierarhia WTA.

Echipa Romaniei:

Simona Halep (3 WTA), Irina Camelia-Begu (42 WTA), Monica Niculescu (49 WTA), Alexandra Dulgheru (87 WTA). Capitan nejucator este Alina Cercel Tecsor.

Absenta: Sorana Carstea.

Echipa Spaniei: Garbine Muguruza (24 WTA), Silvia Soler-Espinosa (69 WTA), Lara Arruabarena (91 WTA), Anabel Medina Garrigues (446 WTA). Capitan nejucator este Conchita Martinez

Absenta: Carla Suarez Navarro.