Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numarul 3, a fost invins, marti, cu scorul de 6-2, 6-0, 7-6 (5), de cehul Tomas Berdych, al saptelea favorit al competitiei, in sferturile de finala de la Australian Open, potrivit Mediafax.

Rafael NadalFoto: ausopen.com

Berdych, care suferise 17 infrangeri consecutive in fata lui Nadal (28 de ani) si pe care nu il mai invinsese din 2006, s-a impus dupa doua ore si 13 minute si va juca in semifinale cu invingatorul partidei dintre britanicul Andy Muray, cap de serie numarul 6, si australianul Nick Kyrgios, locul 53 ATP.

Nadal a salvat doua mingi de meci in al 12-lea game din setul 3, trimitand apoi meciul in tiebreak. Dar Berdych a pornit excelent in tiebreak, obtinand doua minibreakuri, conducand astfel cu 5-2, iar in final a reusit sa castige pe a patra minge de meci a sa, dupa ce Nadal a returnat in fileu.

Nadal a spus inainte de a incepe turneul ca lipsa conditiei sale fizice care este cauzata de accidentarile si problemele medicale suferite in a 2-a jumatate a anului trecut, il vor face putin probabil sa castige mai multe meciuri la Melbourne.

"Asa cum am mai spus cand am ajuns aici, inainte de turneu, este foarte greu sa revii dupa accidentari. Ma simt OK (destul de bine), insa nu a fost ziua mea. Sa faci sferturi aici nu e deloc rau pentru mine", a zis Nadal, citat de tennis.com.

Pana sa inceapa Openul Australian, Nadal a jucat numai 8 meciuri din luna iunie a anului trecut, din cauza unei accidentari la incheietura mainii drepte precum si a operatiei de apendicita din noiembrie, potrivit aceleiasi surse.

Cehul (29 de ani), care nu a pierdut niciun set la Melbourne, va juca a doua semifinala consecutiv la Australian Open si va fi pentru a patra oara in penultimul act al unui turneu de Grand Slam.

"Eram pregatit pentru absolut orice si cred ca asta a facut diferenta. Am pornit destul de bine, dar cand joci impotriva lui Nadal trebuie sa joci pana la ultimul punct al meciului", a spus Berdych dupa meciul cu Nadal.