Simona Halep a vorbit despre infrangerea suferita in sferturile de finala duminica in fata Ekatarinei Makarova, declarand ca a a avut o zi proasta si ca este trista ca nu a putut sa isi faca jocul. Potrivit declaratiilor citate de treizecizero.ro, Halep a afirmat ca a fost incordata si ca nu a simtit o presiune prea mare.

Simona Halep, in conferinta de presaFoto: Captura video

Despre cum s-a simtit inainte de meci: "Am avut un antrenament foarte bun de dimineata, dar poate am fost prea incordata inainte de a incepe meciul. N-a fost ziua mea. Am avut o zi proasta. Dar ea a jucat bine si totul a mers in favoarea ei, asa ca merita victoria. Sunt un pic trista acum, pentru ca nu am putut sa-mi joc tenisul meu, sa-mi fac jocul, dar asa-i tenisul si acum trebuie sa ma orientez spre urmatorul turneu".

Despre presiunea resimtita ca favorita a meciului: "Nu pot sa spun ca a fost presiune. Poate un pic incordata. Nu stiu de ce. Am experienta de anul trecut in sferturi de finala de Slam, asa ca nu a fost presiune. Doar ca nu am simtit deloc jocul, nu am simtit mingea. A fost o zi foarte proasta pentru mine".

Despre momentul in care a simtit ca ii scapa meciul din control: "Am simtit de la inceputul meciului ca nu e bine, asa ca am tot incercat sa schimb, dar n-a functionat grozav. In momentele importante, ea a jucat foarte bine. A avut noroc cu multe mingi pe linie, ale mele au fost toate out. Da, n-a fost prea placut. Sunt totusi multumita cu evolutia mea la acest turneu".

Despre cand a fost ultima oara cand a avut un astfel de meci: "Nu pot sa spun acum cand s-a mai intamplat. Dar uneori ti se intampla sa simti ca nu esti in starea potrivita ca sa joci tenis, ca nu simti jocul. Dar cred ca e ceva normal. Sunt multe meciuri, uneori e normal sa te mai simti si asa".

Despre influenta temperaturii reci: "A fost mai rece azi (decat in celelalte meciuri). Diferit. Dar si pentru ea a fost la fel".

Despre cand a simtit efectul incordarii: "Cum am zis, la antrenament am lovit foarte bine. Dar cand am inceput meciul, mi-am simtit corpul incordat, poate mintea a fost la fel, apasata. Doar in timpul meciului am simtit asta. Nu inainte, nu ieri."

Despre strategiile pe care le are ca sa raspunda stresului: "Am experienta in Slamuri, dar uneori nu poti sa manageriezi situatia. Am incercat. Am incercat tot ce s-a putut in timpul meciului. Dar cred ca a fost totul mental, pentru ca n-am luptat prea mult in timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea, apoi increderea ca pot castiga meciul. Asa ca n-am mai crezut in al doilea set, si poate de asta l-am pierdut cu 6-0".

Despre jocul Makarovei: "Ma asteptam sa loveasca mult mai puternic, dar n-a facut-o. A jucat un tenis foarte soft azi. Si-a deschis bine unghiurile. Asa ca a fost un joc diferit de ce asteptam. A servit foarte bine. Slice-ul ei de jucatoare de mana stanga nu e usor de returnat".

Despre cum se schimba asteptarile ei comparativ cu anul trecut

"Anul trecut a fost un rezultat mare pentru mine aici. Acum nu pot sa spun ca e un rezultat foarte mare, dar pentru mine e destul. Am inceput anul foarte bine. Am castigat un titlu si am facut cateva meciuri bune aici. Am incredere ca sezonul acesta va fi mai bun decat anul trecut. Vreau sa-mi imbunatatesc atat jocul, cat si pe plan mental. Cred ca sunt pe drumul cel bun sa urc in clasament. Dar e greu. Fiecare meci e dificil la acest nivel. Toata lumea vrea sa ma bata acum, pentru ca sunt in top. Stiu asta din trecut, pentru ca si eu aveam aceeasi mentalitate (contra jucatoarelor de top). Inca imi propun sa joc fara presiune, cu placere, sa fiu relaxata pe teren. Nu trebuie sa fiu prea incordata pe teren, pentru ca fiecare zi e diferita, fiecare meci e diferit, asa e tenisul. Trebuie sa nu ne oprim, sa mergem mereu inainte, sa muncim in continuare, sa vedem cat de buni putem deveni."

Despre surorile Williams: "Le-am urmarit mult cand eram mai mica, erau modele pentru mine. Inca lupta atat de mult, la peste 30 de ani, 34 de ani. E impresionant. Sunt campioane extraodinare si inca am de invatat de la ele".

Despre programul urmator: "Fed Cup, in Romania. Apoi Dubai, si apoi vedem mai departe."