Simona Halep s-a aratat multumita de evolutia sa in meciul cu americanca Bethanie Mattek-Sands, de vineri, din runda a treia a turneului Australian Open, dar se astepata la un meci foarte dificil in optimi cu belgianca Wickmayer, care a invins-o de fiecare data in intalnirile precedente.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt multumita de jocul meu. Am jucat bine azi, mai bine ca in turul al doilea, deci e un lucru bun. Ea (Bethanie Mattek-Sands) a fost foarte puternica, iar eu am vrut sa imi fac jocul obisnuit, iar de aici a iesit un meci foarte bun pentru ambele. Am lovit agresiv si am stat foarte aproape de linia de fund, am servit bine si sunt satisfacuta de jocul meu", a declarat Halep, citata de site-ul oficial al competitiei, potrivit Agerpres.

Halep se asteapta la un meci foarte dificil cu Yanina Wickmayer, care a invins-o de trei ori pana acum: "M-a batut de fiecare data cand am jucat, dar va fi o noua zi. Am sansa mea sa castig, dar ma astept la un meci foarte dificil. E foarte inalta si foarte puternica, asadar trebuie sa ma pregatesc bine pentru acest meci".

"In trecut a fost in top 20, o cunosc, loveste mingea foarte puternic. Acum este insa alta situatie, deoarece jocul meu a crescut mult. Voi fi foarte concentrata la fiecare punct si voi lupta in acest meci. Va trebui sa fiu foarte rapida, sa imi fac jocul meu, sa fiu mai agresiva", a mai spus Halep.

Simona Halep a marturisit ca nu face diferenta cand joaca impotriva unei adversare de top sau a uneia aflate pe locurile 20-30. "Cred ca e greu sa joci cu orice jucatoare, din cauza nivelului ridicat al tenisului. Trebuie sa fiu foarte atenta si sa iau fiecare meci in parte, sa fiu concentrata si serioasa in timpul jocului, deoarece trebuie sa lupti pentru fiecare punct. Deci, ma astept la un meci dur, dar sunt pregatita", a explicat jucatoarea constanteana.

Halep a precizat ca racheta pe care o foloseste acum ii ofera mai mult control fata de cea utilizata anul trecut. "Imi da mai multa forta, imi place foarte mult. Daca te simti bine si isi place, vrei sa joci cu ea. Cred ca este cea mai buna racheta pentru mine in acest moment", a subliniat Simona.

Despre fostul sau antrenor, Wim Fissette: "A fost decizia mea sa nu mai continuam. Am vrut sa schimb ceva. Am incredere in mine ca pot juca la cel mai inalt nivel in tenis, cred in sansa mea si acum sunt fericita cu echipa pe care o am. A fost hotararea mea si sunt multumita de ea'', a afirmat Halep.

Legat de sezonul trecut: "Am jucat foarte bine la turneele de Grand Slam. Am reusit prima mea finala (la Roland Garros, n. red.), iar acum am mai multa incredere sa joc la turneele de Mare Slem. Toata lumea din Romania se asteapta sa castig fiecare meci. Stiu ce am de facut, muncesc din greu in fiecare zi pentru rezultate. Vom vedea ce va fi, dar nu e usor".

Simona Halep a recunoscut ca este considerata o vedeta in Romania: "Avem o tara mica si toata lumea ma cunoaste. Nu e usor pentru mine, dar e placut, in acelasi timp si ma bucur de acest lucru".