De o ora si sapte minute a avut nevoie Simona Halep pentru a o invinge pe Jarmila Gajdosova (Australia - locul 62 WTA), scor 6-2, 6-2, victorie in urma careia Simona s-a calificat in turul trei de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. In urmatoarea partida, Simona o va intalni pe Bethanie Mattek-Sands (SUA - locul 258 WTA).

Simona Halep, la Australian OpenFoto: ausopen.com

"A fost un meci dificil, nu a fost usor. Am dorit sa inchei rapid partida, am fost agresiva si cred ca am jucat foarte bine azi. Nu am fost afectata de nimic azi, a fost mai usor decat in primul tur. Am incercat sa lovesc bine mingea si cred ca am servit si bine. Sunt in cea mai buna forma, ma simt pregatita si cand intru in arena dau totul pentru fiecare punct" - Simona Halep, la Eurosport, imediat dupa finalul partidei.

Pentru calificarea in turul trei, Halep va primi 130 de puncte WTA si un cec in valoare de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani).

Statistica partidei Jarmila Gajdosova - Simona Halep:

Asi: 1-7

Duble greseli: 2-2

Puncte castigate cu primul serviciu: 70%-79%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 33%-43%

Cel mai rapid serviciu: 181 km/h - 173 km/h

Puncte castigatoare: 16-21

Greseli nefortate: 17-12

Total puncte castigate: 43-60.

Desfasurarea Live Text a partidei Simona Halep vs Jarmila Gajdosova:

Halep reuseste doi asi, Gajdosova este fara raspuns. Simona castiga game-ul si setul cu 6-2. A fost o partida dominata de la un cap la altul de numarul trei mondial

Gajdosova risca mult pe propriul serviciu si trimite putin afara cu un forehand. Castiga insa superb urmatorul punct, cu un voleu drive. Simona este insa cu o clasa peste adversara: castiga game-ul cu o dreapta inversa (5-2)

Simona incepe game-ul cu un as - serviciu cu mult efect. Jocul este solid, nu ii da nicio sansa adversarei si castiga la zero (4-2)

Gajdosova se bazeaza mult pe primul serviciu, iar Simona nu poate returna mingile lovite violent. A fost un game castigat usor de Jarmila (3-2)

Simona isi trece in statistica asul cu numarul cinci. Jocul ei este incantator, este sigura pe ea, gaseste liniile, iar forehand-ul este minunat (3-1)

Gajdosova loveste violent si castiga lejer primele doua puncte. Simona revine cu forehand cu mult efect, iar apoi o alta dreapta (de aceasta data in cross) aduce egalitatea (30-30). Halep este inca o data decisiva cu dreapta si face break-ul, primul din acest al doilea set

Simona scapa mult in afara terenului un backhand si striga: "da-o in cross!". Urmeaza apoi o dubla greseala. A fost un game dificil pentru Halep, incheiat insa bine. Este 1-1

Setul al doilea a inceput, la fel ca si primul, cu Gajdosova la serviciu. Sportiva din Australia (nascuta insa la Bratislava) a fost sigura, a lovit precis si conduce pentru prima data pe tabela in acest meci (1-0)

Gajdosova trimite de doua ori la rand in coltul terenului cu forehand-ul si revine de la 0-30. Halep incheie game-ul si setul cu un as (al patrulea de pana acum). 6-2 dupa 35 de minute de joc. In primul set, Simona a reusit 9 lovituri castigatoare, a comis 7 erori nefortate si a castigat un total de 31 de puncte

Gajdosova trimite numai in forta si nu poate cadra, iar punctele ii revin Simonei. Jarmila cade in momentul deplasarii, dar nu este nimic grav. Halep trimite putin afara cu o dreapta inversa, iar scorul devine 30-30. Gajdosova castiga game-ul, dupa ce Simona a trimis in fileu cu un forehand din deplasare (5-2)

Simona face prima dubla greseala din acest meci, dupa ce a fortat al doilea serviciu. Imediat reuseste un as. Halep trimite cu mult topspin, iar acest lucru o deranjeaza pe Gajdosova. Halep incheie joc cu un as din al doilea serviciu, scorul devine 5-1 pentru Simona

Primul serviciu nu ii functioneaza sportivei din Australia, iar Simona se distanteaza la 30-0. Gajdosova revine pe tabela dupa o dreapta inversa de toata frumusetea. Halep da unele semne de nervozitate, dupa ce trimite mult afara un retur cu backhand-ul. Gajdosova salveaza o minge de break cu un contre-pied. Backhand-ul in lung de linie este superb, Simona este aplaudata la scena deschisa. Halep face al doilea break si se distanteaza la 4-1 in primul set. In acest moment, in Australia este ora 00:05

Gajdosova este incredibila la retur, mai ales cand Simona trimite cu al doilea serviciu. Jadmila conduce rapid cu 30-0 si pierde puncte in momentul in care Halep o plimba pe tot terenul. Simona scapa afara un forehand aparent simplu, iar adversara are prima minge de break. Halep o anuleaza cu un backhand din alergare, in lung de linie. Gajdosova prelungeste game-ul datorita returului. Reverul in cross al Simonei este principala arma in acest inceput de partida. Se face 3-1 pentru sportiva noastra

Gajdosova serveste bine, puternic cu primul, iar Simona este pusa in dificultate. Nu poate conduce punctele, iar sportiva din Australia isi face serviciul (2-1)

Simonei nu ii intra primul serviciu, iar adversara trimite imparabil cu un forehand inside-in. A fost insa singurul punct reusit de Jadmila - Halep a castigat game-ul la 15 si conduce cu 2-0

Meciul a inceput cu Jarmila la serviciu, iar sportiva din Australia a gresit un voleu drive din apropierea fileului. Simona trimite la limita, aproape de linii, iar Gajdosova se deplaseaza cu dificultate. Halep face break-ul din debut, dupa un game castigat la 15.

Partida Simonei a inceput cu mare intarziere din cauza disputei dintre Rafael Nadal si Tim Smyczek. O partida care a durat peste patru ore, Nadal s-a impus in cinci seturi, scor 6-2, 3-6, 6-7(2) 6-3 7-5.

Simona Halep (Romania):

Data nasterii: 27 septembrie 1991

Locul nasterii: Constanta

Resedinta: Constanta

Inaltime: 1,68 metri

Greutate: 60 kg

Jucatoare de mana dreapta

Locul in clasamentul WTA: 3

A jucat in 4 editii ale Australian Open - cea mai buna performanta: sferturi de finala (in 2014)

Jarmila Gajdosova (Australia):

Data nasterii: 26 aprilie 1987

Locul nasterii: Bratislava, Slovacia

Resedinta: Dallas, Texas, SUA

Inaltime: 1,75 metri

Greutate: 67,3 kg

Jucatoare de mana dreapta

Locul in clasamentul WTA: 62

A jucat in 9 editii de la Australian Open - cea mai buna performanta: turul doi.

Citeste si Simona Halep, debut solid la Australian Open - Rezumatul partidei cu Karin Knapp.