Culoarul Simonei Halep s-a eliberat de câteva nume, dar asta trebuie confirmat pe teren. Maria Sharapova o spune cel mai bine: "Realistic vorbind, e foarte important să te concentrezi doar pe ce urmează, pe următorul meci, nu te poți uita dincolo de el, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla."

HotNews.roFoto: Hotnews

Australian Open a pornit furtunos, cu o ploaie de surprize și cu foarte multe favorite de la feminin expediate deja neceremonios acasă. În vreme ce Simona își făcea tura de prezențe la diverse obligații media, inclusiv o vizită pe platoul ESPN, nu mai puțin de opt capi de serie au fost eliminați în mai puțin de 10 ore de joc. De aceea e bine ca Slamurile să fie abordate “meci cu meci”, de aceea calculele făcute în momentul tragerii la sorți pot fi ușor date peste cap. Și tot de aceea, nu înseamnă că dacă un culoar s-a eliberat de câteva favorite, asta înseamnă că drumul Simonei Halep spre semifinale sau finală a devenit, brusc, o plimbare în parc. O viitoare campioană de Slam poate să fie ascunsă undeva în draw și nimeni să nu anticipeze asta: turneul merge mai departe cu jucătoarele care-și câștigă meciurile pe teren, nu în calculele de pe hârtie.

La urma urmelor, dintre jucătoarele care au ieșit de pe partea Simonei, doar Ivanovic era așteptată să ajungă foarte departe: după un 2014 foarte bun, sârboaica anunțase că va pune accent pe turneele de Grand Slam anul acesta, dar începutul a fost catastrofal. Celelalte eliminări din această zonă a tabloului n-ar trebui supralicitate:

Citește articolul complet, review-ul primei zile de la Australian Open, pe Treizecizero.ro