Simona Halep va disputa finala turneului WTA de la Shenzhen, dupa ce a invins-o categoric, scor 6-2, 6-3, pe Saisai Zheng, din China (97 WTA). Meciul a fost la discretia favoritei numarul unu, Halep etaland un joc precis in fata reprezentantei gazdelor (partida a durat o ora si 27 de minute). "Nu ascund faptul ca imi doresc ca la finalul anului sa ajung din nou la Singapore (n.r. la Turneul Campioanelor)", a precizat Simona la finalul disputei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte mandra de mine, sunt fericita pentru aceasta calificare. Nu am jucat la cel mai bun nivel al meu, dar e un rezultat important. Publicul a fost fantastic, le multumesc spectatorilor. Ii astept si maine la finala, sa fie aproape de mine. Sper ca lumea sa ma sustina pe durata intregului an. Vreau sa ma gandesc deocamdata doar la meciul de maine, dar nu ascund ca imi doresc sa ajung din nou la Singapore, la finalul anului. Am mult de munca si trebuie sa devin din ce in ce mai buna pentru asta" - Simona Halep, la finalul meciului cu Saisai Zheng.

Dupa victoria cu Saisai Zheng, Simona Halep si-a asigurat 55.323 de dolari si 180 de puncte in clasamentul WTA, indiferent de rezultatul finalei de sambata. Turneul este dotat cu premii totale in valoare de 500.000 de dolari.

In ultimul act al competitiei, Halep o va intalni pe Timea Bacsinszky (locul 47 WTA - Elvetia), sportiva care a invins-o surprinzator pe Petra Kvitova, favorita numarul 2, si locul 4 WTA, scor 6-4, 6-4.

Statistica partidei Halep vs Zheng:

Asi: 0-0

Duble greseli: 4-4

Puncte castigate cu primul serviciu: 68%-40%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 50%-54%

Puncte de break salvate: 4/6 (66%) - 3/8 (37%).

Desfasurarea Live Text a partidei Simona Halep vs Saisai Zheng:

Saisai cauta liniile, iar acest lucru este o arma cu doua taisuri. Halep o tine pe asiatica la un metru si ceva in spatele liniei de fund si o pedepseste cu backhand-ul. Game-ul este castigat relativ usor, iar setul cu 6-3. Dupa o ora si 26 de minute, Simona Halep o invinge pe Saisai Zheng si se califica in finala turneului WTA de la Shenzhen.

Doua schimburi lungi sunt castigate de Saisai, dupa ce Simona a scapat afara doua backhand-uri in diagonala. Halep castiga inca o data contra serviciului dupa ce a construit atacul cu multa rabdare (5-3)

Halep face un game alb, joc terminat intr-un minut si jumatate. Simona conduce cu 4-3

Saisai serveste apasat si cu mult efect, iar tabela arata relativ rapid 30-0. Simona gaseste un contre-pied de toata frumusetea, iar reduta lui Zheng cade dupa un forehand in cross, luat devreme. Jocul se prelungeste, Simona rateaza inca un retur aparent usor, iar Zheng egaleaza (3-3)

Game-ul de serviciu a fost unul fara batai de cap pentru Simona, cu toate ca a mai comis o dubla greseala. Favorita numarul unu conduce cu 3-2

Usor neinspirata in alegerea directiei loviturilor, Halep este condusa rapid cu 30-0. Forteaza insa cu reverul, iar Saisai cedeaza rapid doua puncte. Forehand-ul o tradeaza insa pe Simona, iar Saisai inchide game-ul cu o dreapta in lung de linie (2-2)

Halep ia mingea devreme, nu vrea sa ii lase adversarei timp de gandire. Cu toate ca jocul a fost unul echilibrat, Simona a facut diferenta cu ajutorul loviturilor castigatoare. Sportiva din Romania a castigat doua jocuri la rand si conduce acum cu 2-1

Simona isi da seama de importanta acestui game si pune o presiune suplimentara pe Saisai. Conduce cu 40-15, dar asiatica revine dupa ce a castigat o minge cu ajutorul reluarii oficiale (40-40). Halep impune ritmul cu ajutorul backhand-ului, lovitura care o face sa bifeze rebreak-ul (1-1)

Setul al doilea a inceput cu Simona la serviciu. Un schimb superb la fileu a fost castigat de Saisai, dupa ce Halep nu a reusit sa fie decisiva cu un voleu drive. Simona ofera o minge de break, dupa un forehand ratat copilareste din apropierea fileului. Halep are puterea sa mai salveze o minge de break, dar comite o noua dubla greseala. Sheng porneste cu dreptul setul doi: break bifat dupa un schimb in care Simona s-a aparat superb, dar a cedat pana la urma sub presiunea loviturilor adversarei

Saisai nu poate tine ritmul, incearca sa loveasca mai puternic, dar Simona joaca inteligent si se impune cu 6-2, dupa 40 de minute (cu tot cu pauza de vestiar a asiaticei). A fost un prim set in care Halep a aratat ca este jucatoarea mai buna din toate punctele de vedere. Cu exceptia unui game de serviciu in care a parut relaxata, Simona a evoluat cu precizie elvetiana.

Zheng a cerut interventia fizioterapeutului turneului pentru o problema la spate. Dupa o pauza de cateva minute, Saisai a revenit pe teren

Simona prezinta primele momente de relaxare, iar acest lucru se simte pe tabela: 15-40 pe serviciul sau. Halep recupereaza rapid insa cele doua mingi de break, serviciul a ajutat-o din plin. Urmeaza insa prima dubla greseala, iar game-ul este pierdut dupa inca o dubla greseala (5-2). Halep a trimis doua forehand-uri afara si a a comis doua duble greseli, permitandu-i sportivei din Asia sa faca primul break

Saisai vine la fileu, dar Simona o paseaza inteligent. Acelasi lucru se intampla si la urmatorul punct - acest joc ii convine de minune sportivei noastre. Din interiorul terenului, Simona nu iarta cu dreapta, una trimisa langa linie. Halep alterneaza loviturile perfecte, iar break-ul il castiga dupa o scurta superba. S-a facut 5-1 in favoarea Simonei.

Zheng o trimite pe Simona dintr-o parte in alta si castiga primul punct al jocului cu un backhand trimis in colt. Se face 0-30 dupa o eroare nefortata a Simonei. Halep mareste viteza de executie, iar Zheng nu mai are precizie. Simona isi face serviciul, dupa ce a revenit de la 0-30. Acum Halep conduce cu 4-1. Zheng a cerut interventia antrenorului

Saisai trimite cu serviciul al doilea, iar Simona returneaza incredibil: in lung de linie, cu backhand-ul, din saritura. Halep isi da seama ca trebuie sa profite din plin la retur, dar Zheng o surprinde cu o minge la fileu. Schimburile devin lungi, iar mingea este trimisa foarte aproape de linia de fund. Asiatica comite si o dubla greseala, game-ul se prelungeste. Halep fructifica prima minge de break si se distanteaza la 3-1

Passing-shot de toata frumusetea in dreptul Simonei, dupa un schimb in care a luptat exemplar. Game-ul de serviciu este insa echilibrat, se ajunge la 30-30. Saisai incearca sa impuna si mai multa putere loviturilor sale, insa trimite afara, iar Halep conduce cu 2-1

Saisai incepe agresiv pe propriul serviciu, se distanteaza la 30-0 (a avut un backhand superb in lung de linie), dar Simona revine cu ajutorul uneor lovituri cu mult efect, plasate langa linii. Serviciul o ajuta insa sa egaleze - Halep a returnat afara de doua ori (1-1)

Semifinala a inceput cu Simona la serviciu: game-ul a fost castigat lejer (1-0)

Joi, Simona a invins-o pe Aleksandra Krunic, din Seria, cu scorul de 6-3, 6-3.

Zheng este cea care a eliminat-o in turul intai pe Alexandra Dulgheru. In varsta de 20 de ani, Saisai se afla pe locul 97 in ierarhia WTA.