Simona Halep si-a respectat statutul de favorita si a castigat lejer (cu un dublu 6-3: dupa o ora si trei minute) meciul cu Aleksandra Krunic, din Serbia, locul 84, sportiva venita din calificari, contand pentru sferturile turneului WTA de la Shenzhen. In semifinele competitiei, Halep o va intalni, vineri, pe Saisai Zheng (China - locul 97 WTA).

Simona Halep la ShenzenFoto: wtatennis.com

"A fost o zi buna, ma simt foarte bine. Multumesc publicului, unul care a fost incredibil azi. Sper ca publicul sa fie cu mine si maine (n.r. va juca impotriva unei sportive din China - tara gazda)" - Simona Halep, imediat dupa incheierea partidei.

Statistica partidei:

Asi: 2-2

Duble greseli: 4-1

Puncte castigate cu primul serviciu: 63%-54%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 50%-47%

Puncte de break salvate: 3/5(60%) - 5/10(50%).

Desfasurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Aleksandra Krunic:

Krunic vrea sa ia mingea cat mai devreme, dar Simona o taxeaza prompt. Urmeaza un rever senzational, cu mult efect, in coltul terenului. Au aparut primele doua mingi de meci. Pe prima o rateaza, dar o fructifica pe a doua (6-3). Simona Halep castiga meritat aceasta partida, cu toate ca nu a reusit una din zilele sale bune.

Cu mingi noi, Halep incepe game-ul cu un as (al doilea de pana acum). Krunic intra intr-un schimb de lovituri puternice din care iese invinsa. Simona face un game alb, iar scorul devine 5-3 in favoarea ei. A trecut fix o ora de la primul serviciu al partidei

Krunic a avut o zi cu multe scurte reusite, dar Simona a raspuns cu un backhand agresiv. Halep este parca o alta persoana fata de ultimul game: a condus punctele, a fost lucida si a bifat rebreak-ul (4-3)

Simona incearca sa inchida punctul mult prea repede, iar din acest motiv greseste destul de usor. O dubla greseala duce scorul la 0-30, iar apoi Halep mai comite o eroare nefortata. Krunic face break-ul, dupa un joc in care Simona efectiv si-a batut joc de munca ei de pana acum din acest set al doilea

Krunic tine bine ritmul, gaseste unghiuri perfecte si se impune pe propriul serviciu destul de usor (3-2)

Simonei nu ii intra primul serviciu, iar Krunic este foarte buna la retur si face rapid 30-0. Vine insa o scurta mascata foarte bine de Halep, iar apoi un forehand violent in coltul terenului (30-30). Halep ajunge la o minge plasata langa fileu si inchide un game important: 3-1

Duel frumos la fileu intre cele doua jucatoare, castig de cauza a avut Simona. Dupa o lovitura ratata, Simona se cearta cu voce tare: "De ce i-o dai tot acolo?" Krunic isi face serviciul si se apropie pe tabela (2-1)

Din pacate, Halep rateaza usor de doua ori la rand cu forehand-ul, jucatoarea noastra a dat, in mod neasteptat, unele semne de nervozitate. Simona trimite inalt si aproape de fileu, iar Krunic o taxeaza imediat: rever in lung de linie. Game-ul a fost unul foarte echilibrat, insa pana la urma Halep a trecut cu bine peste acest joc: 2-0

Setul al doilea a inceput cu jucatoarea din Serbia la serviciu. Backhandu-ul Simonei este unul de manual: cu mult efect, in cross, aproape de linie. 40-15 pentru Halep, favorita numarul trei realizeaza break-ul la 30 (1-0)

Krunic devine din ce in ce mai agresiva si o plimba pe Simona dintr-o parte in alta (0-30). Simona revine cu un serviciiu puternic, iar apoi egaleaza cu un forehand din apropierea fileului. Halep rateaza o minge de set, dupa ce trimite in fileu cu dreapta. Pe a doua nu o mai rateaza: 6-3, dupa o jumatate de ora.

Sportiva din Serbia trimite de doua ori foarte puternic si precis cu reverul, iar Simona este pusa in dificultate. Krunic face 40-0 dupa o greseala nefortata a Simonei, iar apoi inchide game-ul cu un smash (5-3)

Krunic reuseste o scurta frumoasa, iar apoi Simona face o dubla greseala. Halep revine cu un puternic backhand in cross si cu un serviciu la teu. Game-ul este unul dificil si foarte important. Serviciul la exterior functioneaza insa, iar Halep inchide jocul cu o dreapta inversa (5-2)

Simona se apara senzational, face fata unui smash si castiga punctul cu un passing-shot de toata frumusetea. Krunic serveste insa bine si salveaza situatia (4-2)

Forehand-ul inside-in functioneaza bine, serviciul este precis, iar Simona se distanteaza la 40-0. Halep inchide game-ul cu un rever superb, in apropierea liniei de fund (4-1)

Schimburile incep sa devina mai lungi, Krunic face fata presiunii, insa greseste mai mult cu dreapta. Simona gestioneaza mult mai bine situatia si ajunge rapid la 40-15. Halep bifeaza al doilea break si se distanteaza la 3-1

Simona serveste apasat, iar Krunic este pusa in dificultate. Apar insa si primele erori nefortate (un backhand aparent simplu in fileu), iar Krunic are doua mingi de rebreak. Salveaza una, insa trimite in fileu din apropiere, iar sarboaica face rebreak-ul (2-1)

Forehand-ul in lung de linie face ravagii, iar Krunic nu are raspuns. Simona conduce cu 40-15 contra serviciului. Sportiva din Serbia revine insa pe tabela, dar Simona reuseste un forehand superb in cross si face pana la urma break-ul (2-0)

Meciul a inceput cu Simona la serviciu: Halep a dominat punctele, iar forehand-ul a fost la inaltime. 1-0 fara nicio emotie

In primul tur, Simona a invins-o pe Annika Beck, in timp ce in turul doi Halep a trecut de Natalia Vikhlyantseva cu scorul de 6-2, 6-2, dupa o ora si doua minute.