Victorii, meciuri epice, performante neasteptate, eroi noi, dar si surprize neplacute, dezamagiri, iesiri din prim-plan, controverse. Anul 2014 nu ne-a lasat o clipa de repaus. In cele ce urmeaza, recapitularea celor mai importante momente din anul pe care il lasam in urma.

Simona HalepFoto: Andrei Alex. Moise/ HotNews.ro

Locul 10 - Victoria Elvetiei in Davis Cup

Locul 9 - Finala Simonei Halep in Singapore

Locul 8 - Socul produs de Marin Cilic la US Open

...........................................................................

1. Finala Simonei Halep de la Roland Garros

Momentul de glorie al tenisului românesc, așteptat de 34 de ani, s-a petrecut vara aceasta, la Paris. După un turneu în care un joc sigur și constant a fost dublat de un mental fără cusur, Simona o învingea, pe 5 iunie, pe Andrea Petkovic cu 6-2, 7-6 pentru calificarea în prima ei finală de Grand Slam și abia a 4-a jucată de o româncă în istoria acestui sport. Victoria o urca pe locul 3 în lume, clasament pe care și l-a păstrat și la finalul sezonului, iar Halep devenea abia prima jucătoare care ajunge, din 2007 încoace, în finala RG fără să piardă măcar un set.

“Trăiesc un sentiment incredibil, greu de pus în cuvinte. Am emoții și să vorbesc. Am fost foarte nervoasă, pentru că a fost un meci chiar greu, mai ales emoțional. E fantastic să ajung în prima mea finală de Grand Slam. Era visul meu să joc o finală de GS, mai ales aici, la Paris”, spunea Simona după meci.

Citește articolul și clasamentul complet pe Treizecizero.ro