WTA (Asociatia Jucatoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a semnat un contract de peste 420 de milioane de euro pentru drepturile tv, informeaza The Guardian. Intelegerea este valabila in perioada 2017-2026, iar suma reprezinta un adevarat record pentru sportul feminin.

Simona HalepFoto: Andrei Alex. Moise/ HotNews.ro

Societatea cu care WTA a incheiat acest contract este Perform. Conform intelegerii, vor fi produse aproximativ 2000 de partide pe an, aici intrand mare parte din turneele care se vor disputa de-a lungul unui sezon competitional.

In vechea intelegere (valabila in perioada 2013-2016), Perform transmitea doar o treime din meciurile de pe tablourile de simplu.

"Acest contract vine intr-un moment in care ne uitam spre orizont si se intrezareste o schimbare de garda in randul vedetelor noastre de top, ceea ce ne arata valoarea si profunzimea stelelor noastre in ascensiune" - Stacey Allastar, presedintele WTA.

"Noul val" a contribuit decisiv

"Interesul asupra circuitului feminin a devenit unul mare. Serena Williams si Maria Sharapova sunt vedete, insa concurenta venita din partea unor jucatoare foarte talentate precum Simona Halep (finalista la Roland Garros si locul trei mondial) si Eugenie Bouchard (finalista la Wimbledon) este foarte importanta" - Heather Bowler (oficial WTA).

Prin noua intelegere, Perform garanteaza o suma anuala de 26,5 milioane de euro, fata de 13,7 milioane de euro cat asigura prin contractul aflat in derulare.

In plus, prin numarul mare de partide transmise, publicul va putea sa vada jucatoarele favorite, chiar daca acestea nu fac parte, de exemplu, din prima suta a ierarhiei WTA.