Simona Halep a incetat colaborarea cu Wim Fissette in urma cu cateva saptamani, iar numarul trei din ierarhia WTA a explicat pentru Dolcesport cine a avut ideea de a-l angaja pe antrenorul belgian. "Doamna Ruzici s-a ocupat de colaborarea mea cu dansul. Dansa mi l-a recomandat, eu habar n-aveam cine este", a precizat Halep.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Doamna Ruzici s-a ocupat de colaborarea mea cu dansul. Dansa mi l-a recomandat, eu habar n-aveam cine este, nu vorbisem niciodata cu el. Mi-a spus sa incerc si i-am raspuns ca pana la Roland Garros vom face un contract.

S-a incheiat contractul si am dorit sa continuam apoi pana dupa turneul din Singapore. Nu eu l-am angajat, nu eu l-am concediat. Eu i-am dat un mesaj, in care i-am spus ca a fost un an bun, cu rezultate bune, iar el este un om OK, o persoana buna", a spus Simona Halep pentru Dolcesport.

Simona Halep are, incepand de pe 24 octombrie, un nou antrenor, acesta fiind Victor Ionita.

Echipa Simonei Halep:

Virginia Ruzici - Manager

Victor Ionita - Antrenor

Theodor Cercel - Preparator fizic.

"De asemenea, incepand cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney si Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alatura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt", a anuntat Viginia Ruzici.

Despre despartirea de Wim Fissette

Simona Halep, locul 3 WTA, a anuntat ca a incheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la inceputul acestui an. "Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se incheie la finalul acestui an, in urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun si frumos. Ii multumesc si ii doresc succes in continuare", a anuntat Halep, pe contul ei de Facebook.

Sportiva din Constanta a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, cand ocupa locul 10 WTA. In acest sezon, Halep a castigat turneele de la Doha si Bucuresti, a fost finalista la Madrid, la Roland Garros si la Turneul Campioanelor, semifinalista la Indian Wells si Wimbledon si a ocupat timp de opt saptamani locul 2 WTA.

In cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregatit pe jucatoarele Kim Clijsters si Sabine Lisicki.