Aproximativ 10.000 de oameni i-au intampinat, luni, la Lausanne, pe jucatorii echipei de Cupa Davis a Elvetiei, care au castigat in premiera acest trofeu, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa Elvetiei a ajuns luni dupa-amiaza pe aeroportul din Genova, iar apoi s-a deplasat spre Lausanne intr-un autobuz escortat de politie.Prezentarea Salatierei de Argint a avut loc pe o platforma instalata pe lacul Leman.

"As dori sa va multumesc tuturor, a fost un an formidal pentru mine. Castigarea Cupei Davis a fost un vis din copilarie si sunt fericit ca am reusit sa-l indeplinesc", a declarat Stanislas Wawrinka.

"A fost minunat, de neuitat, cu adevarat extraordinar. Ultimele 24 de ore au fost cele mai nebunesti din viata mea. La antrenamentul de joi am mai simtit dureri, dar meciul formidabil facut de Wawrinka vineri mi-a dat incredere", a spus Roger Federer.

Echipa Elvetiei a castigat Cupa Davis pentru prima oara in istorie, dupa s-a impus cu scorul de 3-1 in intalnirea cu Franta, in urma victoriei lui Roger Federer in fata lui Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.

Vineri, elvetianul Stan Wawrinka l-a invins, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, iar Gael Monfils s-a impus, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-3, in fata lui Roger Federer.

Perechea elvetiana Roger Federer/Stan Wawrinka a invins, cu scorul de 6-3, 7-5, 6-4, cuplul francez Richard Gasquet/Julien Benneteau, sambata, la Villeneuve d'Ascq, iar duminica Roger Federer a trecut de Richard Gasquet, scor 6-4, 6-2, 6-2.