Roger Federer (33 de ani) si-a trecut in palmaresul impresionat si castigarea Cupei Davis, dupa ce l-a invins in trei seturi pe Richard Gasquet (6-4, 6-2, 6-2 - meciul a durat o ora si 55 de minute). Cu ochii in lacrimi, Federer a fost aplaudat la scena deschisa la Lille, dupa ce elvetianul a mai scris o pagina in istoria tenisului mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

In urma victoriei lui Federer, Elvetia a castigat finala, scorul devenind 3-1 in favoarea ei. Stan Wawrinka a adus primul punct (l-a invins pe Jo-Wilfried Tsonga), dublul Wawrinka/ Federer a adus al doilea punct, iar Federer a adus victoria.

Federer a cucerit si Salatiera de Argint, trofeu care ii lipsea jucatorului cu cele mai multe turnee de Grand Slam castigate (17).

"Am incercat sa castig acest trofeu de 15 ani si ma bucur ca am ramas increzator. Am muncit mult pentru acest lucru, iar cu ajutorul lui Stan (n.r. Wawrinka) am castigat Salatiera de Argint. Pentru mine era important sa imi completez palmaresul. Am jucat un tenis agresiv astazi, sunt foarte fericit" - Roger Federer.