Rafael Nadal a anuntat data la care va reveni pe terenurile de tenis, numarul trei mondial urmand sa-si faca aparitia pe 1 ianuarie 2014, in turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. Operat de apendicita pe 3 noiembrie, Nadal nu a putut sa participe la Turneul Campionilor de la Londra.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acum doua saptamani m-am operat de apendicita si inca nu mi-au scos atele. Voi juca la Abu Dhabi la inceputul lunii ianuarie si apoi voi disputa primul meu turneu oficial al anului, la Doha, in Qatar, in perioada 3-10 ianuarie", a declarat Rafael Nadal.

"Sa fiu numarul 1 nu este o motivatie (n.r. in clasamentul ATP). Anul trecut am fost foarte motivat de acest lucru, dar nu am fost mai fericit dupa ce am devenit numarul 1 decat atunci cand eram 2 sau 3. Ceea ce ma face fericit este sa fiu in teren, iar daca asta inseamna sa castig trofee si sa redevin numarul 1, foarte bine", a completat Nadal.

Aflat momentan pe locul 3 in ierarhia ATP, Rafael Nadal a castigat in 2014 patru turnee, printre care si Roland Garros-ul (pentru a noua oara in cariera). De asemenea, sportivul iberic a avut castiguri de 6,202,443 milioane de dolari in anul in curs doar din premii.