Absent de la Turneul Campionilor (competitie unde obtinuse pe teren dreptul de a participa) din cauza unei operatii de apendicita, Rafael Nadal isi va relua pregatirea in data de 1 decembrie, dupa cum informeaza Toni Nadal, unchiul si antrenorul numarului trei din ierarhia ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Asta este situatia, trebuie acceptata. Accidentarile fac parte din viata unui sportiv. Rafa a trebuit sa traiasca cu accidentarile, acestea impiedicandu-l sa joace regulat", a precizat Toni Nadal, citat de presa iberica.

Toni a vorbit si despre absenta lui Rafa de la Turneul Campionilor de la Londra, competite care se desfasoara in aceasta saptamana. "Si-ar fi dorit sa participe, nu a putut insa sa fie prezent. Intentionam sa participam anul viitor", a completat Toni Nadal.

Aflat momentan pe locul 3 in ierarhia ATP, Rafael Nadal a castigat in 2014 patru turnee, printre care si Roland Garros-ul (pentru a noua oara in cariera). De asemenea, sportivul iberic a avut castiguri de 6,202,443 milioane de dolari in anul in curs doar din premii.